Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová s Noskovou olympijskou medaili nevybojovaly, v boji o bronz nestačily na Španělky

Muchová s Noskovou na vytouženou medaili nedosáhly.
Muchová s Noskovou na vytouženou medaili nedosáhly.Profimedia
Čeští tenisté na olympijských hrách v Paříži druhou medaili nepřidali. V zápasech o cenný kov ve čtyřhře žen se nedařilo Karolíně Muchové (27) a Lindě Noskové (19), které v boji o bronz podlehly hladce 2:6, 2:6 španělské dvojici Cristina Bucsaová (26) a Sara Sorribesová (27).

Muchová/Nosková – Bucsaová/Sorribesová 2:6, 2:6

Karolína Muchová a Linda Nosková ve dvouhře vypadly hned v prvním kole, po odhlášení zraněné Markéty Vondroušové ale poprvé vytvořily společný pár ve čtyřhře a po třech obratech se dostaly až do bojů o medaile.

Cenný kov si však nakonec z Paříže neodvezou. Po Italkách Saře Erraniové s Jasmine Paoliniovou nenašly recept ani na Španělky Cristinu Bucsaovou se Sarou Sorribesovou, kterým podlehly po 74 minutách hry snadno dvakrát 2:6.

Sedmadvacetiletá Muchová s devatenáctiletou Noskovou na antuce v areálu Rolanda Garrose i popáté ztratily první set a podruhé nepříznivý vývoj nedokázaly otočit. Na dvroci Philippa Chatriera pětkrát neudržely podání, jediný brejk zaznamenaly až ve druhém setu za stavu 0:3 poté, co si obě prohrály svůj servis. Češky doplatily na 26 nevynucených chyb, soupeřky jich měly pouze osm.

Český tenis měl v Paříži v bojích o medaile zastoupení hned ve třech disciplínách, cenný kov (zlato) ale získali jen Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč v mixu. Semifinále i zápas o bronz prohráli podobně jako Muchová s Noskovou také Macháč s Adamem Pavláskem ve čtyřhře mužů.

I přes dva letošní nezdary v bojích o bronzové medaile přispěl tenis české výpravě minimálně jednou medailí už na čtvrté olympiádě v řadě. V Tokiu 2021 slavily v deblu Krejčíková se Siniakovou (zlato) a v singlu Markéta Vondroušová (stříbro). O tři bronzy z Ria de Janeiro 2016 se postaraly v singlu Petra Kvitová, v deblu Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou a v mixu Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem. Na trávě v Londýně 2012 si pro stříbro došly Andrea Sestini-Hlaváčková s Hradeckou.

Šestadvacetiletá Bucsaová s o rok starší Sorribesovou, jež je na okruhu spoluhráčkou Marie Bouzkové, odehrály teprve druhý společný turnaj a opět ho zakončily vítězstvím. Po květnovém triumfu v Madridu vylepšily společnou bilanci na 9:1 a osobní statistiky rozšířily o olympijskou medaili. 

Erraniová/Paoliniová – Andrejevová/Šnajderová 2:6, 6:1, 10:7

Krátce po Novaku Djokovičovi v Paříži zkompletovala kariérní Golden Slam také Sara Erraniová ve čtyřhře žen. Zlatou olympijskou medaili italská tenistka získala po boku krajanky Jasmine Paoliniové, ve finále zdolaly 2:6, 6:1, 10:7 Mirru Andrejevovou a Dianu Šnajderovou. Ty se staly prvními Ruskami, které získaly v barvách neutrálních sportovců na letošních hrách cenný kov.

Výsledky olympijského turnaje ve čtyřhře žen