Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková s Macháčem si zajistili boje o medaile. Ve smíšené čtyřhře prošli do semifinále

Tomáš Macháč s Kateřinou Siniakovou si zahrají olympijské semifinále.
Tomáš Macháč s Kateřinou Siniakovou si zahrají olympijské semifinále.Profimedia
Kateřina Siniaková (28) a Tomáš Macháč (23) budou pro Česko bojovat o medaile ve smíšené čtyřhře. Bývalí partneři porazili ve čtvrtfinále na olympijských hrách v Paříži 7:5, 6:2 Enu Šibaharaovou (26) a Keie Nišikoriho (34) z Japonska a zajistili si souboj minimálně o bronz. V semifinále budou čelit kanadské dvojici Gabriela Dabrowská, Félix Auger-Aliassime.

Macháč/Siniaková – Nišikori/Šibaharaová 7:5, 6:2

Kateřina Siniaková s Tomášem Macháčem se v úvodním kole postarali o vyřazení nasazených jedniček Alexandera Zvereva a Laury Siegemundové z Německa a automaticky se zařadili mezi největší favority na triumf ve smíšené čtyřhře na letošních olympijských hrách v Paříži.

Na cenný skalp se české dvojici podařilo navázat proti Japoncům Keiovi Nišikorimu a Eně Šibaharaové. Úvodní set byl jako na houpačce. Macháč se Siniakovou ztratili náskok 3:0 skrývající dva brejky a za stavu 3:5 0:30 to vypadalo na ztrátu setu. Češi ale zabrali a nepříznivý vývoj otočili. Také ve druhém dějství šli do vedení jako první a tentokrát žádné zaváhání nepřipustili.

Postupem mezi čtyři nejlepší dvojice si zajistili, že budou na antuce v areálu Rolanda Garrose bojovat v této disciplíně minimálně o bronzovou medaili. Pokud chtějí mít jistotu, že si odvezou cenný kov, pak musí v semifinále porazit kanadské duo Gabriela Dabrowská, Félix Auger-Aliassime.

Macháč si zahraje o medaili také s Adamem Pavláskem v deblové soutěži, v rámci středečního programu si vyšlápli na nasazené dvojky Kevina Krawietze a Tima Pütze. Siniaková s Barborou Krejčíkovou jsou při obhajobě zlata z Tokia 2021 teprve ve čtvrtfinále.

Výsledky mixu na olympiádě v Paříži