Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Macháč se Siniakovou si z Paříže odvezou medaili, po skalpu Kanaďanů postoupili do finále

Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč postoupili v Paříži do finále smíšené čtyřhry.
Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč postoupili v Paříži do finále smíšené čtyřhry.Profimedia
Tomáš Macháč (23) s Kateřinou Siniakovou (28) hladce přehráli kanadskou dvojici Félixe Augera-Aliassima (23) s Gabrielou Dabrowskou (32) 6:3, 6:3 a na olympijských hrách v Paříži postoupili do finále mixu. O zlatou medaili zabojují proti Zhizhen Zhangovi a Xinyu Wang z Číny.

Macháč/Siniaková – Auger-Alliasime/Dabrowská 6:3, 6:3

Tomáš Macháč s Kateřinou Siniakovou v semifinále mixu olympijských her v Paříži přehráli jasně ve dvou setech kanadské duo  Félixe Augera-Aliassima a Gabrielu Dabrowskou. Česká dvojice tak postoupila do finále a zahraje si o zlato.

Macháč se Siniakovou měli problémy dělat body při podání 19. hráče světového žebříčku. Podařilo se jim ale v první sadě dvakrát prorazit podání Dabrowské a když pak ztratil jistotu i její deblový partner, relativně snadno si Češi připsali první sadu. Slabé chvilky pak dokumentoval Auger-Aliassime dvojchybou př brejkbolu.

Také ve druhém setu dokázala česká dvojice rychle získat brejk a znovu jim pomohl Kanaďan, který opět chyboval na svém servisu a při podání na Siniakovou vyrobil další dvě dvojchyby. A jelikož pak ve velkém stylu hrající Macháč svou aktivní hrou na síti znemožnil Kanaďanům delší výměny a mistrně zakončoval, náskok Češi ještě navýšili. České dvojici dobře fungovaly křížné returny a i Siniaková místy dokázala dostávat nízkými míči do nesnází i Augera-Aliassima.

Dabrowská pak sice vůbec poprvé v utkání přes dva odvrácené brejkboly udržela podání a snížila na 3:1, Macháč byl však vzápětí znovu nekompromisní a razantní hrou nedovolil Kanaďanům návrat do zápasu. Důležité bylo, že oba Češi už si podrželi svůj servis a nakonec při Macháčově podání proměnila Siniaková mečbol úspěšným volejem na síti.

Tomáš Macháč a Kateřina SIniaková si tím vybojovali postup do finále, kde se střetnou s čínskou dvojicí Zhizhen Zhangem a Xinyu Wang. Macháč se tak střetne se svým deblovým partnerem z okruhu ATP. Kateřina Siniaková má jistotu, že přiveze medaili i z druhé olympiády v řadě. V Tokiu společně s barborou Krejčíkovou vyhrály čtyřhru žen. Tomáš Macháč bude s Adamem Pavláskem bojovat v Paříži o bronz ve čtyřhře mužů.

Výsledky mixu na olympiádě v Paříži