Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Musetti urval pro Itálii první medaili po 100 letech, v duelu o bronz porazil Augera-Aliassimeho

Lorenzo Musetti je prvním italským medailistou přesně po 100 letech.
Lorenzo Musetti je prvním italským medailistou přesně po 100 letech.AFP
Lorenzo Musetti (22) vybojoval pro Itálii teprve druhou tenisovou medaili z olympijských her. V souboji o třetí místo přehrál v areálu Rolanda Garrose 6:4, 1:6, 6:3 Félixe Augera-Aliassimeho (23) z Kanady a navázal na krajana Uberta De Morpurga, který získal bronzový kov přesně před 100 lety právě v Paříži.

Musetti – Auger-Aliassime 6:4, 1:6, 6:3

Lorenzo Musetti se včetně olympiády v Paříži dostal na posledních pěti turnajích minimálně do semifinále. Zatímco při debutu pod pěti kruhy v Tokiu 2021 vypadl hned v prvním kole, v areálu Rolanda Garrose to dotáhl až k bronzové medaili.

Do semifinále prošel bez ztráty jediného setu, ačkoli narazil na Taylora Fritze a zlatého medailistu z posledních her Alexandera Zvereva. Nad jeho síly byl až Novak Djokovič. Chuť si spravil v sobotním duelu o bronzový kov, v němž porazil Félixe Augera-Aliassimeho.

Musetti se nenechal rozhodit jasně prohraným druhým setem a na ten rozhodující se dokázal zkoncentrovat. Kanaďanovi nenabídl ani jednu brejkbolovou příležitost a v osmém gamu udeřil na returnu. V závěrečné hře žádné známky nervozity nejevil a zápas suverénně dopodával.

Rodák z Carrary je teprve druhým italským medailistou z olympijských her. Přesně před 100 lety se radoval právě v Paříži Uberto De Morpurgo, také jeho krajan tehdy vybojoval třetí místo a tedy bronzový kov.

Zisk medaile pod pěti kruhy by mohl Musettiho vyburcovat k ještě lepším výkonům na nejvyšším tenisovém okruhu. Na posledních turnajích sice exceloval, nicméně na svůj celkově třetí triumf na akcích ATP čeká už od sezony 2022, kdy slavil v Hamburku a Neapoli.

Auger-Aliassime neodjíždí z francouzské metropole s prázdnou. Jeho semifinálová účast byla vzhledem k více než ročnímu trápení překvapivá a bronz získal alespoň ve smíšené čtyřhře po boku Gabriely Dabrowské. Jedná se o teprve druhou kanadskou medaili, v Sydney 2000 byli zlatí Sébastien Lareau s Danielem Nestorem.

Mužská dvouhra na letošních olympijských hrách vyvrcholí nedělním finále. To obstarají 37letý Novak Djokovič a o 16 let mladší Carlos Alcaraz. Španělský supertalent, jenž pod pěti kruhy debutuje, je jasným favoritem. Srbský veterán bude útočit na kýžené zlato, které mu chybí ke zkompletování fenomenální sbírky úspěchů.

Výsledky mužské dvouhry na olympiádě v Paříži