Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Murray před losem odstoupil z dvouhry, účast na olympiádě ale neruší. Nastoupí ve čtyřhře

Murray si na olympiádě zahraje pouze čtyřhru.
Murray si na olympiádě zahraje pouze čtyřhru.AFP
Dvojnásobný olympijský vítěz Andy Murray (37) oznámil před losem pařížského turnaje, že nakonec nebude hrát soutěž dvouhry. Účast na letošním svátku pod pěti kruhy ale neruší a společně s krajanem Danielem Evansem (34) nastoupí do čtyřhry. Pařížská olympiáda ale i tak zůstane posledním podnikem, kde britský tenista odehraje soutěžní zápas. Následně ukončí kariéru.

Andy Murray dokázal vyhrát olympijský turnaj v Londýně 2012 a v Riu 2016, přičemž z londýnského turnaje má i stříbro ze čtyřhry. Letošní sportovní svátek už delší čas označoval za svůj poslední turnaj kariéry a vzdal kvůli této misi i vystoupení ve Wimbledonu.

Dlouho to vypadalo, že se zúčastní soutěže dvouhry, ale kvůli zdravotním problémům nakonec na poslední chvíli plány změnil. "Musím se nějak rozhodnout, ale tahle volba dává nejlepší šance získat pro naší výpravu medaili. Moje záda stále nejsou v takovém stavu, abych mohl hrát dva zápasy za den," vysvětlil britský tenista.

Evans, se kterým Murray bude tvořit deblový pár, na rozdíl od svého zkušenějšího kolegy v pavouku singlu zůstává. "S Danem jsme si řekli, že debl je priorita, ale on samozřejmě bude hrát i dvouhru. Od minulého týdne jsme hodně trénovali čtyřhru," dodal Murray.

Připravujeme podrobnosti...

Kompletní denní program na OH v Paříži