Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz a Nadal vytvoří pár na olympijském turnaji, potvrdil kapitán Španělů Ferrer

Carlos Alcaraz Alcaraz a Rafael Nadal budou společně bojovat o medaili ve čtyřhře.
Carlos Alcaraz Alcaraz a Rafael Nadal budou společně bojovat o medaili ve čtyřhře.AFP
Španělé oznámili nominaci na olympijský turnaj tenistů v Paříži. V mužském výběru nechybí ani hvězdní Rafael Nadal (38) a Carlos Alcaraz (21), kteří budou podle kapitána Davida Ferrera bojovat o medaili ve dvouhře i jako jeden ze dvou španělských párů ve čtyřhře mužů.

Zatímco aktuálně druhý hráč světa Carlos Alcaraz si v Paříži odbyde olympijskou premiéru, Rafael Nadal si z obou přechozích olympijských startů přivezl zlatou medaili. V Pekingu (2008) triumfoval ve dvouhře a v Riu de Janeiru (2016) slavil v deblu s Marcem Lópezem. V Londýně (2012) a Tokiu (2021) kvůli zdravotním problémům chyběl.

Letos v Paříži budou bývalé světové jedničky Alcaraz a Nadal, který hraje svou zřejmě poslední sezonu, bojovat o cenný kov ve dvouhře a společně vytvoří ostře sledovanou dvojici i pro debl.

"Jako hráč jsem olympijskou medaili nezískal, tak doufám, že se dočkám jako kapitán. Jeden pár pro čtyřhru vytvoří Nadal s Alcarazem, o druhém se teprve rozhodne. Věříme, že letos můžeme získat víc než jednu medaili," oznámil na tiskové konferenci kapitán Ferrer.

Alcaraz v neděli v areálu Rolanda Garrose, kde se letošní olympijský turnaj uskuteční, získal třetí grandslamový titul. Nadal na pařížské antuce slavil rekordních 14 triumfů.

Nadalovi v poslední době komplikují kariéru zdravotní potíže a na French Open poprvé vypadl v prvním kole. Kvůli propadu v žebříčku měl v Paříži velmi těžký los, protože na něj připadl Němec Alexander Zverev, který na antukovém grandslamu nakonec nestačil právě až na Alcaraze ve finále.

Olympijský turnaj se uskuteční na přelomu července a srpna a Nadal už po porážce od Zvereva avizoval, že kvůli přípravě na sportovní vrchol roku zřejmě vynechá travnatou část sezony včetně Wimbledonu. To dnes Ferrer potvrdil.

Pětičlenný španělský tým doplňují Alejandro Davidovich, bronzový medailista z Tokia Pablo Carreňo a deblový specialista Marcel Granollers.

Badosaová se startu vzdala

Ve výběru žen chybí bývalá světová dvojka Paula Badosaová, která se účasti na olympijských hrách vzdala. Podle kapitánky Anabel Medinové je důvodem fakt, že se za turnaj nerozdělují body do žebříčku WTA. Španělky budou reprezentovat jen Sara Sorribesová a Cristina Bucsaová.