Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal trénoval po boku Alcaraze s obvázaným stehnem. Jsme optimisté, uvedl jeho kouč

Rafael Nadal má problémy se stehnem, které by však neměly ohrozit jeho start v Paříži.
Rafael Nadal má problémy se stehnem, které by však neměly ohrozit jeho start v Paříži.Profimedia
Rafael Nadal (38) by měl patřit na milované antuce Roland Garros k favoritům olympijského tenisového turnaje, ale v dějišti her zrušil trénink a otazník tak opět visí nad jeho zdravotním stavem. Trenér Carlos Moya pro španělský rozhlas Onda Cero Nadalův start ve čtvrtek zpochybnil, v pátek už byl optimističtější.

Nadal, který v Paříži vybojoval rekordních 14 titulů na antukovém grandslamu, měl ve čtvrtek trénovat s Alexanderem Zverevem, jenže na kurt nešel. "Nemůžu nic zaručit. Rozhodli jsme se, že bude odpočívat a dávat se dohromady. Musíme počkat a uvidíme," řekl tenistův kouč Moya. V pátek se Nadal s deblovým partnerem Carlosem Alcarazem společně připravovali, antukový král měl opět obvázané pravé stehno.

Již v sobotu, kdy tenisové soutěže na pařížských hrách začnou, má Nadal večer zahájit cestu za zlatem s Alcarazem ve čtyřhře. O den později by měl rozehrát singlovou soutěž. Jeho úvodním soupeřem je Márton Fucsovics z Maďarska, hned o kolo později by mohl narazit na Novaka Djokoviče. "Jsme optimisté, že v sobotu bude hrát čtyřhru s Alcarazem. Jak to bude pak, nevím," dodal Moya.

Tenisového veterána Nadala omezují různé zdravotní problémy. Naposledy vynechal sezonu na trávě a přípravu na olympiádu absolvoval ve švédském Bastadu, kde postoupil do finále. Z olympiád již má zlata z dvouhry v Pekingu 2008 a deblové z Ria de Janeiro 2016.

Kompletní zpravodajství z OH v Paříži