Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Macháč s Pavláskem zabojují v Paříži o cenný kov, české duo zase překvapilo a je v semifinále

Tomáš Macháč a Adam Pavlásek postoupili do semifinále olympijského turnaje.
Tomáš Macháč a Adam Pavlásek postoupili do semifinále olympijského turnaje.Profimedia
Tomáš Macháč (23) s Adamem Pavláskem (29) vyřadili na olympiádě v Paříži už druhý nasazený pár. České duo ve čtvrtfinále zaskočilo 3:6, 6:1, 10:5 turnajové dvojky Kevina Krawietze (32) a Tima Pütze (36) z Německa a zajistili si zápas minimálně o bronzovou medaili.

Macháč/Pavlásek – Krawietz/Pütz 3:6, 6:1, 10:5

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem poprvé spojili síly mimo týmový Davis Cup a je z toho parádní jízda, která může skončit ziskem medaile. České duo předvedlo i ve třetím zápase na olympiádě v Paříži obrat z manka setu a po nasazených pětkách Joeovi Salisburym a Nealovi Skupském vyřadili také turnajové dvojky Kevina Krawietze a Tima Pütze z Německa.

Čeští tenisté hladce prohráli úvodní sadu, ale pak nastolili na jednom z venkovních dvorců neskutečnou dominanci. Ve druhé sadě si vypracovali vedení 5:0 a nakonec ztratili jen jeden game. Super tie-break nerozehráli dobře a prohrávali 0:2, jenže pak získali pět bodů v řadě a náskok už nepustili.

Postup do semifinále znamená jistotu souboje minimálně o bronzové medaile. V semifinále mohli Macháč s Pavláskem vyzvat hvězdnou dvojici Carlos Alcaraz, Rafael Nadal. Španělé, kteří se řadili mezi největší favority soutěže, však prohráli 2:6, 4:6 s Američany Austinem Krajicekem a Rajeevem Ramem.

Česko má z mužského debla pouze jednu medaili z olympijských her. Bronz získali v roce 1988, kdy se tenis do bojů pod pěti kruhy po dlouhé pauze vrátil, Miloslav Mečíř s Milanem Šrejberem v jihokorejském Soulu.

Výsledky čtyřhry mužů na olympiádě v Paříži