Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Macháč s Pavláskem bronz v Paříži nezískali, sen o medaili jim znovu zhatila americká dvojice

Macháč s Pavláskem na medaili nedosáhli.
Macháč s Pavláskem na medaili nedosáhli.AFP
Tomáš Macháč (23), který v pátek slavil triumf v mixu, s Adamem Pavláskem (29) skončili ve čtyřhře mužů na olympijských hrách v Paříži na čtvrtém místě. V závěrečných bojích nenašli recept ani na druhý nasazený americký pár, v duelu o bronzové medaile podlehli 3:6, 4:6 Taylorovi Fritzovi (26) a Tommymu Paulovi (27).

Fritz/Paul – Macháč/Pavlásek 6:3, 6:4

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem předvedli po cestě do semifinále tři parádní obraty a vyřadili turnajové pětky a také dvojky. V posledních dvou zápasech však ztroskotali na dvou nasazených amerických párech. Nejprve neuspěli v semifinále proti Austinovi Krajicekovi a Rajeevovi Ramovi a k výraznější šanci se nedostali ani v utkání o bronz s Taylorem Fritzem a Tommym Paulem.

Češi podobně jako v předchozím duelu tahali od začátku za kratší konec. V úvodním dějství sice snížili z 1:5 na 3:5, nicméně Američané žádné další zaváhání nepřipustili. Do druhé sady vstoupili Macháč s Pavláskem prohraným podáním a manko zlikvidovat nedokázali. V posledním gamu na servisu odvrátili tři mečboly a další tři šance Američanů smazali na returnu, dokonce měli brejkbol. Fritz s Paulem ale nezazmatkovali a zápas uzavřeli.

Aktuálně 39. hráč singlového žebříčku Macháč a deblový specialista Pavlásek poprvé spojili síly mimo Davisův pohár a navzdory tomu, že nezískali medaili, můžou být s vystoupením v areálu Rolanda Garrose spokojení. V deblové soutěži mužů by totiž nebyl překvapením konec hned v prvním kole.

Zatímco Pavlásek odjíždí z her v Paříži s prázdnou, Macháč v pátek slavil zisk zlatých medailí ve smíšené čtyřhře s Kateřinou Siniakovou. Jednalo se o třetí tenisové zlato v historii Česka a Československa. Česká stopa zatím ve francouzské metropoli nekončí, v neděli budou usilovat o bronz Karolína Muchová s Lindou Noskovou.

Ebden/Peers – Krajicek/Ram 6:7, 7:6, 10:8

Američané v této disciplíně obsadili třetí a druhé místo. Stříbro získali Austin Krajicek s Rajeevem Ramem, přemožitelé Macháče a Pavláska ze semifinále. Proti Australanům Matthewovi Ebdenovi a Johnovi Peersovi byli kousek od triumfu.

Krajicek s Ramem však nedokázali dotáhnout vedení setu a brejku a nakonec prohráli poměrem 8:10 v super tie-breaku. Austrálie získala v tenise nejcennější kov po dlouhých 28 letech, v Atlantě 1996 kralovali právě v mužském deblu Todd Woodbridge s Markem Woodfordem.

Výsledky mužské čtyřhry na olympiádě v Paříži