Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trápící se Bouzková se vrátila na okruh ITF, v Portugalsku začala suverénně

Marie Bouzková vstoupila do turnaje v Oeirasu vítězstvím nad domácí Franciscou Jorgeovou.
Marie Bouzková vstoupila do turnaje v Oeirasu vítězstvím nad domácí Franciscou Jorgeovou.Profimedia
Marie Bouzková (24) se na turnaji ITF v Oeirasu snaží zlomit letošní krizi. Nasazená jednička začala v Portugalsku suverénním vítězstvím 6:3, 6:2 nad domácí hráčkou ze čtvrté stovky žebříčku Franciscou Jorgeovou (22). O první letošní čtvrtfinále bude usilovat proti 389. ženě pořadí Isabelle Krugerové (18) z Jihoafrické republiky.

Bouzková – Jorgeová 2:0

Bouzková má za sebou nejlepší sezonu kariéry korunovanou debutem v TOP 30 a také premiérovým triumfem na nejvyšším okruhu, který vybojovala v létě na domácím Livesport Prague Open. V letošním roce se však pražské rodačce vůbec nedaří. V probíhající sezoně absolvovala devět individuálních turnajů a pouze na jednom dokázala porazit více než jednu soupeřku, a to v kvalifikaci v Dauhá. V pěti případech ztroskotala na úvodní soupeřce.

V antukovém jaru pokračuje po nezdaru v prvním kole v Charlestonu proti Cristině Bucsaové na podniku ITF s dotací 100 tisíc dolarů v portugalském Oeirasu, kde plní roli nasazené jedničky a pokusí se letošní krizi zlomit. Své první působení na nejnižším okruhu od února 2020 zahájila suverénní výhrou 6:3, 6:2 nad Jorgeovou.

Bouzková momentálně figuruje na 34. místě žebříčku WTA.
Bouzková momentálně figuruje na 34. místě žebříčku WTA.Livesport

Proti domácí zástupkyni ze čtvrté stovky žebříčku nezačala dobře a pustila soupeřku do vedení 2:0. Ve třetí hře ale urvala po využití třetího brejkbolu svůj první game a ve zbytku utkání už měla navrch. V osmifinále poprvé změří síly s Krugerovou.

Vzhledem k tomu, že se na nejvyšším okruhu v tomto týdnu hraje pouze tradičně silně obsazená akce ve Stuttgartu, má letošní ročník Oeiras Open vynikající obsazení. Kromě světové čtyřiatřicítky Bouzkové jsou v hlavní soutěži také Linda Nosková, Elina Svitolinová či Eugenie Bouchardová a všechny nasazené figurují v TOP 100. Bouzkovou a Noskovou doplňuje z Češek ještě kvalifikantka Jesika Malečková.