Plíšková na trávě zvládá roli favoritky a po čtyřech měsících vyhrála dvakrát po sobě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plíšková na trávě zvládá roli favoritky a po čtyřech měsících vyhrála dvakrát po sobě

Karolína Plíšková má v Nottinghamu bilanci 7:0
Karolína Plíšková má v Nottinghamu bilanci 7:0Profimedia
Karolína Plíšková (32) na trávě v Nottinghamu zdolala 6:4, 6:4 domácí Heather Watsonovou (32) a poprvé od února, kdy přišla o sérii 11 zápasů bez porážky, vyřadila dvě soupeřky po sobě. Ve čtvrtfinále se česká šampionka z roku 2016 střetne s krajankou Lindou Fruhvirtovou, nebo nasazenou jedničkou Ons Jabeurovou.

Watsonová – Plíšková 4:6, 4:6

Karolína Plíšková v únoru neprohrála 11 zápasů v řadě a v rumunské Kluži ukončila čtyřleté čekání na titul, po přerušení vítězné šňůry se ale začala znovu trápit a možná také vinou problémů s kotníkem vyhrála pouze tři z devíti duelů. Všechny tři výhry za poslední čtyři měsíce zaznamenala proti hráčkám až ze druhé světové stovky, dvě z nich tento týden na trávě v Nottinghamu.

Dva dny po Američance Alycie Parksové si stejným poměrem 6:4, 6:4 poradila i s domácí Heather Watsonovou. Britské vrstevnici oplatila 10 let starou porážku z domácího antukového turnaje v Praze.

Dvaatřicetiletá Češka v úvodním setu nepřišla o podání, byť ve dvou gamech čelila brejkbolu. Ve druhé sadě sice ztratila vedení 2:0 a prohrávala 2:4, ale vývoj otočila a duel ukončila ziskem čtyř her po sobě.  V závěrečném gamu zlikvidovala další tři brejkboly a první mečbol proměnila 13. esem. 

"Byl to těžký a dlouhý zápas. Ona je Britka, které hrají na trávě speciální tenis a jsou na ní nebezpečné," hodnotila dvojnásobná grandslamová finalistka Plíšková v pozápasobém rozhovoru na kurtu. 

Statistiky zápasu Heather Watsonová – Karolína Plíšková.
Statistiky zápasu Heather Watsonová – Karolína Plíšková.Livesport

V pátečním čtvrtfinále turnaje WTA 250 v Nottinghamu, kde svůj jediný start v roce 2016 přetavila v jeden ze svých 17 triumfů na hlavním okruhu, vyzve wimbledonská finalistka z roku 2021 a vítězka tří turnajů WTA na trávě o 13 let mladší krajanku Lindu Fruhvirtovou, nebo nejvýše nasazenou Tunisanku Ons Jabeurovou.

"Osm let jsem tu nehrála a letos bych tu ráda odehrála pár dobrých zápasů na trávě. Doufám, že přidám další. Vždy je to v Anglii dobrá příprava na Wimbledon, který je mým hlavním cílem," dodala bývalá světová jednička Plíšková. 

Výsledky turnaje WTA 250 v Nottinghamu