Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová v Ningbu končí v semifinále. Proti Andrejevové skrečovala kvůli zranění kyčle

Karolína Muchová semifinále v Ningbu nedohrála.
Karolína Muchová semifinále v Ningbu nedohrála.Zhang Long / Xinhua News / Profimedia
Karolína Muchová (28) na podniku WTA 500 v čínském Ningbu skrečovala kvůli zranění kyčle semifinálové utkání s Mirrou Andrejevovou (17) poté, co prohrávala 2:6 a 0:1. Ruska se ve finále utká s krajankou Darjou Kasatkinovou (27), které po prvním setu vzdala Španělka Paula Badosaová (26).

Andrejevová – Muchová 6:2, 1:0 / skreč

Karolína Muchová si minulý týden po předchozím náročném programu v Pekingu naordinovala odpočinek místo startu ve Wuhanu, aby se nyní mohla představit v plné síle na podniku WTA 500 v Ningbu. Česká hráčka sice i na třetím turnaji vřadě postoupila do semifinále, v něm však nedohrála utkáni se sedmnáctiletou Mirrou Andrejevovou.

Osmadvacetiletá rodačka z Olomouce boj o finále nezačala vůbec dobře, ztratila první čtyři hry zápasu a manko dvou brejků už dohnat nedokázala. Po prohraném prvním setu se nechala ošetřit a nakonec po devíti gamech skrečovala kvůli zranění kyčle. Češka byla během výměn viditelně limitovaná a kurt opouštěla v bolestech po pouhých 46 minutách hry.

Po dvousetových výhrách nad Australankou Olivií Gadeckou a Rumunkou Jaqueline Cristianovou musela v předchozím zápase otáčet proti světové dvanáctce Anně Kalinské. Na další Rusku a kometu letošní sezony jí už síly nestačily a doplatila na velmi náročný program.

Svěřenkyně Emila Miškeho od začátku US Open odehrála celkem 17 zápasů, ve kterých posbírala skvělých 14 výher. Na newyorském grandslamu si druhý rok po sobě zahrála semifinále, na turnaji WTA 1000 v Pekingu i díky skalpům hráček TOP 10 Aryny Sabalenkové či Qinwen Zheng prohrála až ve finále a nyní v Ningbu skončila v semifinále.

Andrejevová si o titul zahraje proti krajance Darje Kasatkinové, které taktéž po prvním setu skrečovala Španělka Paula Badosaová, která se na kurtu necítila dobře a během medical timeoutu si měřila krevní tlak.

Výsledky turnaje WTA 500 v Ningbu