Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dobila jsem baterky a jsem zase ready, pochvaluje si Muchová po vítězném startu v Ningbu

Muchová je fyzicky znovu dobře připravená.
Muchová je fyzicky znovu dobře připravená.EMMANUEL WONG / GETTY IMAGES ASIAPAC / Getty Images via AFP
Karolína Muchová (28) po skvělém vystoupení na tisícovce v Pekingu oželela start na dalším podniku WTA 1000 ve Wuhanu a minulý týden věnovala odpočinku. Možná i proto ve středu bez větších potíží zvládla vstup do akce WTA 500 v Ningbu, kde porazila 6:3, 7:5 z kvalifikace rozehranou Australanku Olivii Gadeckou (22).

"Olivia byla těžkou soupeřkou. Hlavně v posledním gamu mi sebrala dost sil. Ale jsem spokojená s tím, jak jsem hrála a že jsem postoupila do druhého kola," komentovala Muchová, jež poslední hru získala po odvrácení sedmi gamebolů a využití druhého mečbolu.

Poté, co na začátku října odehrála sedm zápasů v Pekingu, kde porazila i dvě hráčky TOP 10 Arynu Sabalenkovou a Qinwen Zheng a prohrála až ve finále s Coco Gauffovou, se minulý týden odhlásila z další tisícovky ve Wuhanu a odpočívala.

"Měla jsem za sebou dva fyzicky i psychicky náročné týdny a potřebovala jsem dobít baterky. Ale myslím, že teď už jsem zase ready," usmívala se osmadvacetiletá rodačka z Olomouce, jejíž kariéru brzdí časté zdravotní potíže.

Statistiky zápasu Muchová – Gadecká.
Statistiky zápasu Muchová – Gadecká.Enetpulse

O postup do čtvrtfinále si měla ve čtvrtek zahrát s domácí nasazenou dvojkou, světovou sedmičkou a olympijskou vítězkou z Paříže Qinwen Zheng. S dvaadvacetiletou Číňankou vede ve vzájemné bilanci 2:1, naposledy ji porazila 2:0 na sety před dvěma týdny v Pekingu.

"Každý zápas proti ní je těžký. Budu se snažit předvést maximum a navázat na Peking," řekla česká tenistka figurující na 29. místě světového žebříčku. To ale ještě netušila, že se Číňanka kvůli zdravotním potížím odhlásila a v soutěži ji nahradila Rumunka Jaqueline Cristianová.

Muchová – Gadecká 6:3, 7:5