Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner v Montrealu úspěšně zahájil obhajobu titulu. Medveděv poprvé prohrál s Davidovichem

Aktualizováno
Medveděv v Montrealu končí znovu ve druhém kole.
Medveděv v Montrealu končí znovu ve druhém kole.Profimedia
Jannik Sinner (22) odehrál na kanadské tisícovce v Montrealu první zápas od Wimbledonu a na tvrdém povrchu se vrací do skvělé formy. Obhájce titulu začal výhrou 6:2, 6:4 nad Bornou Čoričem (27). Daniil Medveděv (28) poprvé v kariéře nestačil na Alejandra Davidoviche (25). Třetí nasazený prohrál 4:6, 6:1, 2:6 a stejně jako před dvěma lety zde končí už po prvním zápase. Španěl si připsal největší skalp v sezoně a pokračuje v obhajobě semifinále. Bývalý šampion Alexander Zverev (27) smetl Australana Jordana Thompsona (30).

Sinner – Čorič 6:2, 6:4

Jannik Sinner minulý rok získal na kanadském Masters svůj první velký titul a odstartoval tak své nejlepší období kariéry, během kterého získal na Australian Open svůj první grandslamový titul a dostal se na pozici světové jedničky. V Montrealu startuje po měsíční pauze způsobené nemocí, kvůli které přišel o olympiádu v Paříži.

Ital se zde už představil ve dvou zápasech ve čtyřhře po boku Jacka Drapera a dnes vstoupil i do soutěže dvouhry. V cestě za obhajobou titulu vykročil výhrou 6:2, 6:4 nad Bornou Čoričem.

Sestřih utkání

Sinner s Čoričem nezaváhal
Livesport

Sinner od začátku potvrzoval, že je v letošní sezoně nejlepším hráčem na tvrdých površích. Dvakrát získal podání Chorvata a první sadu získal za třičtvrtě hodiny.

I ve druhém setu se Ital dostal do rychlého vedení 3:1. V průběhu dějství odvrátil jediný brejkbol soupeře a náskok si pohlídal až do konce zápasu. Ital tak přehrál Čoriče i ve druhém vzájemném duelu a vylepšil svoji letošní bilanci na 45:4

Medveděv – Davidovich 4:6, 6:1, 2:6

Medveděv při poslední návštěvě Montrealu utrpěl porážku hned v úvodním zápase s Nickem Kyrgiosem. Letos přijel své dva roky staré zaváhání napravit a podle svých slov na tiskové konferenci mu zdejší podmínky vyhovují.

Třetí nasazený to však v úvodním zápase proti Alejandru Davidovichovi nepotvrdil a od finálového tažení v roce 2019 stále čeká na první zdejší výhru. Se Španělem prohrál v pátém vzájemném střetnutí úplně poprvé v kariéře.

Medveděv v úvodních dvou gamech při podání ztratil pouze jeden bod, v šesté hře však nečekaně ztratil servis a pustil Španěla do vedení. Davidovich sice nezvládl set dopodávat, následně ale podruhé získal servis ruského tenisty a ve třetím z pěti vzájemných zápasů získal první sadu.

Ve druhém dějství byl jasně lepší Medveděv, třikrát získal podání soupeře, nedělal nevynucené chyby a zlepšil se na vlastním servisu. Ruský tenista po zisku šesti her v řadě srovnal na 1:1.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Před třetí sadou hráči absolvovali téměř desetiminutovou pauzu, která prospěla mladšímu Španělovi. Dvakrát získal rusovo podání a dostal se do vedení 5:1. V osmé hře při vlastním servisu využil druhý mečbol a slavil první skalp bývalé světové jedničky a sedmou kariérní výhru nad hráčem TOP 10.

Davidovich si připsal nejcennější skalp v sezoně a letošní bilanci srovnal na 15:15. Dále tak pokračuje v obhajování bodů za loňské semifinále v Torontu a usiluje o udržení v TOP 50 žebříčku.

Thompson – Zverev 1:6, 1:6

Šampion z roku 2017 Alexander Zverev v Montrealu smetl Jordana Thompsona a zaznamenal jedno ze svých nejsnadnějších vítězství kariéry. Australanovi v zápase povolil pouze dvě hry a po setech 6:1, 6:1 postoupil mezi šestnáctku nejlepších.

Sestřih utkání

Zverev v Montrealu smetl Thompsona.
Livesport

Zverev v zápase proti Jordanu Thompsonovi až nečekaně dominoval. V prvním setu australskému soupeři povolil pouze jediný game. Stejný počet her ztratil německý tenista i ve druhé sadě. Rychle si vypracoval náskok 4:0 a pátým brejkem v zápase duel ukončil.

Druhý nasazený hrál v Montrealu naposledy před pěti lety, kdy skončil ve čtvrtfinále. Poslední ročník v sezoně 2022 kvůli zranění, které si přivodil během French Open, vynechal.

Výsledky turnaje Masters v Montrealu