Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Macháč nezvládl přechod na tvrdý povrch, na Masters v Montrealu prohrál s Popyrinem

Macháč vypadl ve dvou setech. (archivní foto)
Macháč vypadl ve dvou setech. (archivní foto)Profimedia
Tomáš Macháč (23) nezvládl rychlou změnu povrchu z antuky na beton a při premiéře na turnaji Masters v kanadském Montrealu nestačil jasně ve dvou setech na Alexeje Popyrina (25). Český tenista po prohře 3:6, 4:6 končí v prvním kole a z posledních osmi zápasů utrpěl už šestou porážku.

Popyrin – Macháč 6:3, 6:4

Macháč zamířil do Kanady z olympiády v Paříži, kde získal po boku Kateřiny Siniakové zlatou medaili ve smíšené čtyřhře. Český tenista si tak rychle musel zvyknout na změnu povrchu z antuky na beton. To se mu však nepovedlo a hned v prvním kole prohrál s Australanem Popyrinem, kterého v jediném předchozím vzájemném zápase porazil ve dvou setech.

Tentokrát to však nebyl Macháčův den a zřejmě byl ovlivněn náročným přesunem z Evropy a nedostatkem času na přípravu. Hned na začátku utkání ztratil servis a rychle prohrával 0:3. Manko brejku už do konce sady dohnat nedokázal a po půl hodině hry prohrál první set.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Druhé dějství začal český tenista o poznání lépe, když poprvé prolomil servis Australana. Brejk však nepotvrdil a dvakrát v řadě ztratil podání. V deváté hře při výhodě Macháče byla hra přerušena, to však českému hráči k obratu nepomohlo a Australan o game později zápas s přehledem dopodával.

Macháč tak z posledních osmi zápasů zaznamenal pouze dvě vítězství. Ve Wimbledonu zázračně otočil zápas s Davidem Goffinem a na olympiádě přehrál svého deblového parťáka Zhizhen Zhenga. Dalším turnajem bude pro rodáka z Berouna tisícovka v Cincinnati.

Výsledky turnaje Masters v Montrealu