Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Korda porazil Fritze, pak postoupil bez boje. Sinner potvrzuje roli favorita i po nemoci

Aktualizováno
Sebastian Korda potvrdil v Montrealu výbornou formu
Sebastian Korda potvrdil v Montrealu výbornou formuProfimedia
Fanoušci na turnaji Masters 1000 v Montrealu se po deštivém pátku dočkali velmi nabité soboty. Skvělou formu na úvod dne potvrdil Američan Sebastian Korda (24), který porazil nasazeného krajana Taylora Fritze (26) a připsal si sedmou výhru v řadě. K následnému osmifinále nastoupit nemusel, neboť jeho soupeř Nor Casper Ruud (25) kvůli nemoci odstoupil. Ani s druhým soupeřem neztratil set první tenista světa Jannik Sinner (22), jenž hraje první turnaj od Wimbledonu a následné nemoci.

Korda – Fritz 6:4, 7:6

Sebastian Korda se po nečekaném nezdaru v prvním kole Wimbledonu nevrátil jako většina tenistů ze světové špičky na antuku, aby v Paříži bojoval o olympijskou medaili. Místo toho se důkladně připravoval na domácí US Open Series a rozhodnutí nemusí litovat. Minulý týden ve Washingtonu, kde chyběli účastníci her pod pěti kruhy, vyhrál podnik ATP 500 a získal druhý a nejcennější titul a nyní se na vítězné vlně veze i na Masters 1000 v Montrealu. Navíc mu pomáhají zdravotní potíže soupeřů.

Přes prvního soupeře se čtyřiadvacetiletý Američan dostal velmi rychle, neboť domácí Vasek Pospisil mu už po třech gamech vzdal. Na druhé kolo dva dny kvůli deštivému počasí marně čekal, než se na kurt dostal v sobotu v poledne a bez ztráty podání porazil nasazeného krajana Taylora Fritze.

Korda v předchozích dvou vzájemných duelech na antuce neuhrál ani set, na tvrdém povrchu už však uspěl. Odvrátil všechny čtyři brejkboly včetně tří setbolů ve druhé sadě, zvítězil 6:4, 7:6 a svou neporazitelnost protáhl na sedm utkání.

Dva zápasy během jednoho dne ale nakonec absolvovat nemusel. Před osmifinálovým kolem se dozvěděl, že na kurt nastupovat nemusí. Světová devítka Casper Ruud z Norska totiž ze soutěže kvůli nemoci odstoupil. 

O vyrovnání svého maxima na turnajích Masters z loňské Šanghaje se Korda utká v neděli s Němcem Alexanderem Zverevem.

Sinner – Tabilo 6:4, 6:3

Jannik Sinner minulý rok získal na kanadském Masters v Torontu svůj první velký titul a odstartoval nejlepší období kariéry, během kterého vybojoval na Australian Open první grandslamový titul a dostal se na pozici světové jedničky. V Montrealu startuje po měsíční pauze způsobené nemocí, kvůli které přišel o olympiádu v Paříži. 

Po dvou výhrách ve čtyřhře, ze které s Britem Jackem Draperem po postupu do čtvrtfinále odstoupili, zaznamenal dvě výhry už i v singlu. Po chorvatském kvalifikantovi Bornu Čoričovi nezaváhal ani s Alejandrem Tabilem, Chilanovi nenabídl jediný brejkbol a vyhrál 6:4, 6:3. 

Sestřih zápasu

Jannik Sinner si poradil s Alejandrem Tabilem
Livesport

O postup do semifinále se Sinner utká ještě v sobotu večer s Andrejem Rubljovem (H2H 5:2), s nímž z kurtu odešel jako poražený pouze po skreči.

Rus Rubljov v Kanadě nikdy nevyhrál víc jak jeden zápas, letos už maximum překonal. V osmifinále deklasoval dvakrát 6:2 Američana Brandona Nakashimu a zkompletoval čtvrtfinále na všech turnajích Masters 1000. 

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Montrealu