Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rune v Mnichově zvládl premiéru jako obhájce titulu, ve finále přežil čtyři mečboly

Holger Rune ve finále mnichovského turnaje přehrál ve třech setech Botice Van de Zandschulpa.
Holger Rune ve finále mnichovského turnaje přehrál ve třech setech Botice Van de Zandschulpa.@BMWOpen23
Holger Rune (19) na antuce v Mnichově poprvé na okruhu ATP startoval jako obhájce titulu a triumf z předchozí sezony dokázal zopakovat. Nizozemce Botice Van de Zandschulpa (27) zdolal 6:4, 1:6, 7:6, přestože soupeř ve třetím setu celkem třikrát podával na svůj premiérový triumf a disponoval dohromady čtyřmi mečboly.

Rune –⁠ Van de Zandschulp 2:1

Rune loni v Mnichově získal první trofej z turnaje ATP a letos už jako nasazená jednička v Bavorsku startoval poprvé v kariéře v roli obhájce titulu. A triumf hned na první pokus dokázal obhájit.

Po dvousetových výhrách nad domácím Yannickem Hanfmannem, bývalým šampionem Cristianem Garínem z Chile a Australanem Christopherem O'Connellem zvládl i nedělní dramatické finále s Van de Zandschulpem.

Sestřih zápasu Rune –⁠ Van de Zandschulp
Livesport CZ

Souboj o titul byl reprízou finále z loňska, kdy Nizozemec po sedmi gamech vzdal. Tentokrát byl Van de Zandschulp ve svém druhém finále blízko triumfu, po obratu vedl ve třetím setu 5:2 a při svém servisu měl dva mečboly.

Jenže je nevyužil, náskok dvou brejků prohospodařil a Rune vyrovnal na 5:5. Přesto si nizozemský tenista vypracoval třetí šanci na ukončení zápasu při svém podání a znovu měl dva mečboly. Opět však selhal a dánský favorit v rozhodujícím tie-breaku dokonal velkou otočku třetího setu.

Rune týden před 20. narozeninami proměnil své sedmé finále ve čtvrtý titul spravil si chuť po minulém týdnu, kdy ztratil nadějně rozehranou bitvu o trofej na Masters 1000 v Monte Carlu.