Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pět porážek a 10 prohraných setů v řadě. Musetti v Marrákeši ukončil nelichotivou sérii

Lorenzo Musetti dal sbohem nelichotivé sérii bez výhry.
Lorenzo Musetti dal sbohem nelichotivé sérii bez výhry.Twitter
Lorenzo Musetti (21) si na antuce v Marrákeši poradil 6:2, 6:3 s Hugem Gastonem, přerušil sérii pěti porážek a 10 prohraných setů a zaznamenal svou teprve druhou letošní výhru na individuálních turnajích. O první semifinále od říjnového triumfu na domácí půdě v Neapoli bude italský mladík usilovat proti dalšímu francouzskému zástupci Alexandremu Mullerovi.

Musetti – Gaston 2:0

Musetti má za sebou nejlepší sezonu své kariéry. Ve finále v Hamburku porazil Carlose Alcaraze a v souboji o titul v Neapoli přemohl krajana Mattea Berrettiniho a získal své úvodní dvě trofeje z turnajů ATP. Jeho letošní výkony však připomínají trápení ze druhé půlky roku 2021, během níž se vzpamatovával z porážky na French Open s Novakem Djokovičem (vedl 2:0 na sety) a sbíral nezdary jako na běžícím páse.

Ital zahájil letošní tenisový rok v týmovém United Cupu, porazil všechny čtyři žebříčkově podstatně níže postavené soupeře a pak skrečoval proti Francesovi Tiafoeovi. A právě od té doby se mu vůbec nedaří. Do Marrákeše, kde měl na úvod coby nejvýše nasazený volný los, dorazil s katastrofální bilancí 1:6 na individuálních akcích a se sériemi pěti porážek a 10 prohraných setů.

Obě se mu podařilo přerušit, když si v úvodním zápase poradil 6:2, 6:3 s Gastonem. O první vítěznou šňůru od ledna a také první semifinále od říjnového prvenství v Neapoli bude usilovat proti dalšímu francouzskému zástupci Mullerovi.

Popyrin – Evans 0:2

Daniel Evans smetl ve svém prvním letošním utkání na antuce 6:1, 6:3 Alexeje Popyrina a ukončil přes dva měsíce dlouhé čekání na výhru. Ve čtvrtfinále se druhý nasazený Brit utká s Andreou Vavassorim. Sedmadvacetiletý italský kvalifikant a až 201. hráč světa zdolal po odvrácení dvou mečbolů a třech a čtvrt hodinách boje Jaumeho Munara, navázal na svou teprve druhou výhru na okruhu ATP a poprvé na této úrovni postoupil do čtvrtfinále.

Van De Zandschlup – O'Connell 1:2

Christopher O'Connell ztratil vedení 5:0 v úvodní sadě, ale nenechal se rozhodit, ve zbytku zápasu další zaváhání na servisu nepřipustil a po obratu porazil nasazenou trojku Botice van de Zandschulpa. Osmadvacetiletý Australan si zahraje své čtvrté čtvrtfinále na akcích ATP, premiérové na antuce, a proti Pavlovi Kotovovi zabojuje o své druhé semifinále. Čtyřiadvacetiletý Rus si vyšlápl na Benjamina Bonziho a čeká ho největší čtvrtfinále v kariéře.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří Roberto Carballés a nasazená čtyřka Tallon Griekspoor.