Tabilo na Mallorce otočil souboj s Monfilsem a zkompletoval finále na všech površích

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tabilo na Mallorce otočil souboj s Monfilsem a zkompletoval finále na všech površích

Alejandro Tabilo otočil souboj s Gaëlem Monfilsem a poprvé zabojuje o titul na trávě.
Alejandro Tabilo otočil souboj s Gaëlem Monfilsem a poprvé zabojuje o titul na trávě.Profimedia
Alejandro Tabilo (27) na turnaji ATP 250 na Mallorce otočil souboj s Gaëlem Monfilsem (37) a po výhře 2:6, 6:2, 7:6 poprvé zabojuje o titul na trávě. Šampion lednové dvěstěpadesátky v Aucklandu tak zkompletoval finále na všech površích. O svůj druhý titul si chilský tenista zahraje proti Sebastianu Ofnerovi (28), kterého čeká premiérový souboj o titul.

Tabilo – Monfils 2:6, 6:2, 7:6

Alejandro Tabilo prožívá letos nejlepší sezonu v kariéře a daří se mu na všech površích. Po získání premiérového titulu na turnaji v Aucklandu na tvrdém povrchu, postoupil do semifinále antukové tisícovky v Římě, kde vyřadil i bývalou světovou jedničku Novaka Djokoviče, a daří se mu i na trávě.

Na svém druhém letošním turnaji na nejrychlejším povrchu postoupil do svého premiérového finále na pažitech. V semifinále zdolal po obratu o deset let staršího veterána Gaëla Monfilse.

Sestřih zápasu

Tabilo otočil zápas s Monfilsem
Livesport

První set získal Francouz za pouhých 28 minut. Ve druhém i třetím dějství byl už lepší tenista z Chile. Rozhodující sadu musela rozhodnout zkrácená hra, kterou získal čtvrtý nasazený poměrem 7:3 a po vítězství v prvním vzájemném duelu postoupil do třetího letošního finále.

Rozhovor s Tabilem

Pozápasový rozhovor s Alejandrem Tabilem.
Livesport

Jubb – Ofner 4:6, 5:7

Sebastian Ofner na Mallorce proměnil své první semifinále na trávě v premiérové finále na okruhu ATP. Rakušan přehrál britského kvalifikanta Paula Jubba, kterému se nepovedlo navázat na skalp nasazené jedničky Bena Sheltona.

Ofner, který si letos vylepšil své maximum a vyšplhal se na 37. místo na žebříčku, ukončil čekání na první finále na okruhu po téměř třinácti letech profesionální kariéry. Dosud zaznamenal pouze 9 titulů na challengerech.

Výsledky turnaje ATP 250 na Mallorce