Menšík znovu své maximum na travnatém povrchu nevylepšil, na Mallorce dohrál ve čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Menšík znovu své maximum na travnatém povrchu nevylepšil, na Mallorce dohrál ve čtvrtfinále

Menšík na Mallorce dohrál ve čtvrtfinále.
Menšík na Mallorce dohrál ve čtvrtfinále.Profimedia
Jakub Menšík (18) si na poslední wimbledonské generálce na Mallorce připsal svá premiérová vítězství na travnatých dvorcích, ale ve svém druhém kariérním čtvrtfinále na turnajích ATP neuspěl. V souboji o semifinále podlehl 4:6, 4:6 Alejandrovi Tabilovi (27), který se letos dostal mezi nejlepší kvarteto už popáté a o finále si zahraje s Gaëlem Monfilsem (37).

Menšík – Tabilo 4:6, 4:6

Jakub Menšík na začátku letošní sezony prorazil na nejvyšší okruh a v posledních dnech si vyzkoušel své první profesionální zápasy na trávě. V tomto rozmezí odehrál na nejrychlejším povrchu více turnajů než mezi juniory, nicméně prvního vítězství se dočkal až na třetí akci.

Na Mallorce vyřadil ve třech setech loňského šampiona Christophera Eubankse a bývalou světovou devítku Fabia Fogniniho, avšak recept na letos v životní formě hrajícího Alejandra Tabila už nenašel.

Menšík v utkání doplatil na vyházenou koncovku obou setů. Desátý game na vlastním servisu nezvládl v úvodním ani druhém dějství, ve kterém měl k dispozici náskok brejku a vedení 4:2. V zápase spáchal pět dvojchyb a tu poslední vyrobil na mečbol soupeře.

Sestřih zápasu

Menšík vypadl na Mallorce ve čtvrtfinále.
Livesport

Osmnáctiletý Menšík odehrál své druhé kariérní čtvrtfinále na hlavní tour. V únoru v Dauhá zazářil skalpem Andreje Rubljova a postupem až do finále, v němž byl nad jeho síly Karen Chačanov. Tento výsledek ho vynesl do TOP 100 světového pořadí.

V posledních měsících se jeden z nejtalentovanějších teenagerů na okruhu trápil se zraněním pravého předloktí a zmeškal mimo jiné premiérový start na French Open. Nyní ale vypadá zase fit a jeho debutu ve Wimbledonu by nemělo nic bránit.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Tabilo prožívá v letošním roce nejlepší období své kariéry. V pátek si zahraje už páté semifinále v sezoně, v lednu slavil v Aucklandu první titul z podniků ATP a během antukového jara si vyšlápl na tehdejší světovou jedničku Novaka Djokoviče.

V semifinále na této úrovni má Chilan, který absolvoval své první čtvrtfinále na trávě, poloviční úspěšnost 3:3. Vylepšit se ji pokusí proti vítězi souboje veteránů mezi Gaëlem Monfilsem (H2H 0:0).

Monfils se při svém debutu na Mallorce po šesti letech probojoval do čtvrtfinále na trávě a zdolal v něm v souboji veteránů 6:3, 4:6, 6:4 předloňského finalistu a domácí naději Roberta Bautistu. V pátek se popere o své teprve druhé kariérní finále na travnatých dvorcích (Eastbourne 2017).

Sestřih zápasu

Monfils vyhrál bitvu veteránů s Bautistou.
Livesport

Paul Jubb ve 24 letech sbírá svá první kariérní vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a na trávě na Mallorce je už v semifinále. Britský talent v napínavé čtvrtfinálové bitvě odvrátil mečbol nasazené jedničky Bena Sheltona a sám proměnil až svou sedmou šanci na ukončení zápasu. Američana přemohl 6:3, 3:6, 7:6, zapsal svůj první skalp TOP 50 a v semifinále vyzve Sebastiana Ofnera.

Ofner dosáhl na Mallorce na své první semifinále na trávě, čímž zkompletoval semifinálové účasti na nejvyšším okruhu na všech třech površích. Rakušan zdolal 3:6, 7:5, 6:3 Alexe Michelsena a bude stejně jako Jubb útočit na své premiérové finále na této úrovni.

Výsledky turnaje ATP 250 na Mallorce