Menšík se na třetí pokus dočkal první výhry na trávě, na Mallorce vyřadil obhájce titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Menšík se na třetí pokus dočkal první výhry na trávě, na Mallorce vyřadil obhájce titulu

Jakub Menšík porazil na Mallorce loňského šampiona Christophera Eubankse.
Jakub Menšík porazil na Mallorce loňského šampiona Christophera Eubankse.AFP
Jakub Menšík (18) v letošní sezoně absolvuje své první profesionální zápasy na travnatých dvorcích a na třetí pokus si připsal premiérové vítězství na nejrychlejším povrchu. Talentovaný teenager porazil na Mallorce 6:3, 3:6, 6:1 loňského šampiona Christophera Eubankse (28) a o své druhé kariérní čtvrtfinále na turnajích ATP se utká s Fabiem Fogninim (37) startujícím na divokou kartu.

Eubanks – Menšík 3:6, 6:3, 1:6

Jakub Menšík na trávě teprve sbírá zkušenosti. Mezi juniory odehrál na tomto povrchu pouhé dva turnaje a letos absolvuje první zápasy v těchto podmínkách mezi profesionály. Zatímco v Hertogenboschi i v kvalifikaci v Halle ztroskotal na prvním protivníkovi, na Mallorce začal cenným skalpem obhájce titulu Christophera Eubankse.

V úvodním dějství Menšík odvrátil všechny tři brejkbolové hrozby a o zisku sady rozhodl jediným brejkem. Ve druhém setu se však k žádné šanci na brejk nedostal a sám jednou na servisu zaváhal. V rozhodující sadě o 10 let staršího soupeře převálcoval. Na podání ztratil pouhé tři fiftýny a set vyhrál za pouhých 29 minut. Američana přestřílel na esa 12:9.

Sestřih zápasu

Menšík slaví první výhru na trávě.
Livesport

Osmnáctiletý talent v úvodu letošní sezony prorazil na nejvyšší okruh. Na začátku roku byl na 167. místě pořadí ATP, ovšem i díky senzačnímu tažení do finále v katarském Dauhá vylepšil své žebříčkové maximum na 65. místo.

Po náročné turnajové a zápasové porci před startem antukového jara se začal trápit se zraněním pravého předloktí, kvůli němuž vynechal mimo jiné svůj premiérový start na grandslamovém French Open.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Ve středu bude usilovat o své druhé letošní a zároveň kariérní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Ve druhém kole vyzve bývalou světovou devítku Fabia Fogniniho. S italským veteránem startujícím na divokou kartu má bilanci 1:1, loni ho porazil v kvalifikaci US Open a vrátil mu porážku z antukového challengeru.

Výsledky turnaje ATP 250 na Mallorce