Parádní jízda Bejlek pokračuje, česká teenagerka je v Madridu v osmifinále. Vondroušová končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Parádní jízda Bejlek pokračuje, česká teenagerka je v Madridu v osmifinále. Vondroušová končí

Bejlek slaví dvousetové vítězství. (archivní foto)
Bejlek slaví dvousetové vítězství. (archivní foto)Profimedia
Sára Bejlek (18) pokračuje na podniku WTA 1000 v Madridu v životním turnaji a dál sbírá svá první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Po zvládnuté kvalifikaci zvládla už tři zápasy v hlavní fázi, ve třetím kole smetla 6:3, 6:1 nenasazenou Ashlyn Kruegerovou (19) a zahraje si své největší osmifinále v kariéře. Markéta Vondroušová (24) se ani na třetí pokus ve španělské metropoli nedostala mezi šestnáctku nejlepších.

Kruegerová – Bejlek 3:6, 1:6

Sára Bejlek v Madridu ukázala svou sílu v kvalifikačních bojích na nejvyšším okruhu a přes Yaninu Wickmayerovou a Zhuoxuan Bai postoupila do hlavní soutěže. Tentokrát se ale neloučila v prvním kole jako v minulosti, po ruském dvojboji v podobě Anny Blinkovové a nasazené Anny Kalinské využila jedinečnou příležitost postoupit do osmifinále a porazila i Ashlyn Kruegerovou.

V souboji s o rok starší Američankou, které oplatila loňskou jednoznačnou porážku z Austinu, měla potíže jen v úvodu. V maratonském třetím gamu odvrátila všechny tři brejkbolové hrozby a po prvním brejku zápasu v šesté hře už byla k nezastavení. V následujícím průběhu ztratila jen dva gamy, přičemž ve druhé sadě nedovolila soupeřce ani jednou uhájit servis.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Osmnáctiletá Bejlek absolvuje svou šestou hlavní soutěž na nejvyšší tour a premiérovou na podnicích série WTA 1000. Ve všech pěti předchozích případech, na US Open 2022, loni na Australian Open a French Open i letos na Australian Open a v Austinu se loučila hned v prvním kole.

Díky postupu mezi nejlepší šestnáctku při premiérovém startu na Mutua Madrid Open se v live žebříčku vyšplhala na 110. místo a zajistila si nové maximum. Pokud by prošla do čtvrtfinálové fáze, měla by v novém vydání pořadí debutovat v elitní stovce.

V osmifinále však potká jednu z největších favoritek na titul, a sice bývalou wimbledonskou šampionku Jelenu Rybakinovou. Světová čtyřka nepovolila set Lucie Bronzettiové ani Majar Šarífové, dorazila do Madridu po triumfu na silně obsazené pětistovce ve stuttgartské hale a je letos na antuce stále neporažená.

Vondroušová – M. Andrejevová 5:7, 1:6

Markéta Vondroušová minulý týden ve Stuttgartu poprvé od loňského US Open porazila tři soupeřky během jednoho turnaje, získala i skalp Aryny Sabalenkové a poprvé od životního triumfu ve Wimbledonu si zahrála semifinále. V Madridu však končí už po druhém zápase.

Češka ve třetím kole turnaje WTA 1000 v Madridu nestačila na Rusku Mirru Andrejevovou. S přemožitelkou Lindy Noskové prohrála první vzájemné utkání 5:7, 1:6 a ani na třetí pokus se ve španělské metropoli nedostala mezi šestnáctku nejlepších.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Vondroušová na úvod zápasu s šestnáctiletou Andrejevovou ztrátila první dvě podání a rychle prohrávala 0:3. V průběhu první sady se česká hráčka nadechla k obratu, když třikrát sebrala Rusce servis a dostala se do vedení 5:4. V koncovce byla opět lepší 43. hráčka žebříčku a v prvním ze tří zápasů v Madridu získala první set.

Podobně začala úřadující Wimbledonská šampionka i druhý set, když prohrávala už 0:4. Manko dvou brejků však nedotáhla a zápas zakončila sedmým prohraným servisem.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Madridu