Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další šance pro Brendu Fruhvirtovou. V Madridu si díky divoké kartě zahraje hlavní soutěž

Brenda Fruhvirtová obdržela od organizátorů madridské "tisícovky" divokou kartu.
Brenda Fruhvirtová obdržela od organizátorů madridské "tisícovky" divokou kartu.Instagram Brendy Fruhvirtové
Brenda Fruhvirtová (16) dostane další příležitost připsat si své premiérové vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Jedna z nejtalentovanějších teenagerek, která na začátku dubna oslavila 16. narozeniny, se díky divoké kartě od pořadatelů zúčastní hlavní soutěže prestižního podniku série WTA 1000 v Madridu. Hlavní fáze vypukne za týden a ve španělské metropoli nebude chybět ani její starší sestra Linda (17).

Fruhvirtová se loni pohybovala hlavně na nejnižším okruhu ITF, posbírala osm titulů, předvedla sérii 27 vítězství a vypracovala se do Top 150 žebříčku. V letošní sezoně dostává díky loňským výkonům jednu šanci za druhou účastnit se turnajů na nejvyšší tour. Divokou kartu dostala také v Aucklandu, pak prošla tříkolovou kvalifikací Australian Open a volnou vstupenku jí dali i pořadatelé "tisícovky" v Miami.

Jedinou výjimkou je start na W40 v indickém Bengalúru, kde získala svou nejcennější trofej a první mimo antukové dvorce. Další příležitost, celkově pátou, připsat si své první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu bude mít za týden v Madridu. Divokou kartu obdržely také domácí Rebeka Masárová s Marinou Bassolsovou a Victoria Jiménezová z Andorry.

Mladší ze sester Fruhvirtových patří k největším mladým talentům na ženském tenisovém okruhu. V Top 150 pořadí je spolu s Lindou jedinou hráčkou do 18 let. Na profesionální tour zvládla všech devět finále a má jisté starty také v kvalifikacích všech tří zbývajících letošních grandslamů, jelikož do poloviny srpna obhajuje jen 50 bodů.