Musetti si zajistil v Queen's Clubu první finále na trávě, Paul oplatil porážku Kordovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Musetti si zajistil v Queen's Clubu první finále na trávě, Paul oplatil porážku Kordovi

Lorenzo Musetti bude hrát v Londýně své první finále na trávě.
Lorenzo Musetti bude hrát v Londýně své první finále na trávě.AFP
Lorenzo Musetti (22) dosáhl před týdnem ve Stuttgartu na své premiérové semifinále na travnatých kurtech a v londýnském Queen's Clubu své maximum na nejrychlejším povrchu znovu vylepšil. Ital v semifinálovém duelu přetlačil 6:3, 3:6, 6:3 Jordana Thompsona (30). O svůj třetí titul a udržení neporazitelnosti ve finálových zápasech bude usilovat proti Tommymu Paulovi (27), který oplatil týden starou porážku Sebastianovi Kordovi (23).

Thompson – Musetti 3:6, 6:3, 3:6

Lorenzo Musetti musel ještě před pár týdny hodnotit aktuální sezonu jako katastrofální. Na travnatých dvorcích se ovšem výrazně a překvapivě zlepšil, ještě před pár dny se jednalo o jeho jasně nejhorší povrch. Před týdnem ve Stuttgartu dosáhl na své první letošní semifinále na nejvyšší tour a také premiérové na pažitech.

V tomto týdnu v londýnském Queen's Clubu obě tato maxima vylepšil. Po překvapivém skalpu Alexe de Minaura, jenž přijel po triumfu v Hertogenboschi, si otevřel cestu do finále a této šance se chopil na jedničku. Po Brandonovi Nakashimovi a Billymu Harrisovi si poradil i s Jordanem Thompsonem.

Italský tenista získal po 40 minutách úvodní set, ale vstup do toho následujícího mu absolutně nevyšel. Po několika minutách prohrával 0:5. Pak sice snížil na 3:5, nicméně rozhodujícímu dějství se stejně nevyhnul. V něm byl jasně lepším hráčem na kurtu, když si vypracoval šest brejkbolů a sám nečelil ani jedné hrozbě.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Musetti v neděli nastoupí ke svému třetímu kariérnímu finále na turnajích ATP a pokusí se uhájit svou neporazitelnost v této fázi. Předloni na antuce v Hamburku porazil Carlose Alcaraze a o pár měsíců později na domácích betonech v Neapoli zvládl derby s Matteem Berrettinim.

Ve finále ho čeká premiérový vzájemný souboj s Tommym Paulem. Američan před týdnem v Hertogenboschi jasně prohrál se Sebastianem Kordou, nicméně v semifinále v Londýně krajana přehrál 6:4, 7:6.

Syn slavného bývalého českého tenisty si v posledním gamu úvodní sady zranil při podklouznutí pravý kotník, a přesto dokázal Paula ještě značně potrápit. Ve druhém dějství zlikvidoval manko 2:5 a set prohrál až v tie-breaku. Zkrácenou hru vůbec nezvládl, uhrál v ní jen jeden bod.

Zatímco Musetti absolvuje třetí kariérní finále na nejvyšší tour, Paul má stejný počet na kontě v letošním roce. V neděli bude mít možnost vylepšit svou bilanci 2:3 v soubojích o titul. Letos uspěl v Dallasu, ale prohrál v Delray Beach. Na trávě odehrál zatím jedno finále, loni v britském Eastbourne překvapivě nestačil na Francisca Cerúndola.

Paul je prvním americkým finalistou londýnské pětistovky od roku 2010, kdy Sam Querrey ve finále porazil krajana Mardyho Fishe.

Výsledky turnaje ATP 500 v Queensu