Alcaraz titul v Queen's Clubu neobhájí, ve druhém kole podlehl rozjetému Draperovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz titul v Queen's Clubu neobhájí, ve druhém kole podlehl rozjetému Draperovi

Carlos Alcaraz na trávě prohrál po sérii 13 vítězství.
Carlos Alcaraz na trávě prohrál po sérii 13 vítězství.Profimedia
Carlos Alcaraz (21) po sérii 13 vítězství na trávě našel přemožitele. Ve druhém kole turnaje ATP 500 v londýnském Queen's Clubu španělský obhájce titulu a čerstvý vítěz French Open podlehl 6:7, 3:6 domácímu Jacku Draperovi (22), který minulý týden ve Stuttgartu slavil premiérový triumf.

Alcaraz – Draper 6:7, 3:6

Carlos Alcaraz před 11 dny ovládl antukové Roland Garros a jako nejmladší zkompletoval grandslamové trofeje ze všech povrchů, přechod na trávu se mu ale nepovedl podle představ. V Queen's Clubu skončil už ve druhém kole a neobhájí loňský triumf.

Po úvodní výhře nad Argentincem Francisem Cerúndolem jednadvacetiletý Španěl nestačil na domácího Jacka Drapera. O rok staršímu Britovi, který v neděli ve Stuttgartu slavil první triumf na okruhu ATP, nedokázal sebrat ani jedno podání a prohrál 6:7, 3:6.

Sestřih zápasu

Carlos Alcaraz nestačil na Jacka Drapera
Livesport

Zatímco Alcaraz prohrál po sérii osmi vítězství a jediná příprava před obhajobou wimbledonského titulu pro něj skončila nečekaně brzy, Draper prodloužil svou neporazitelnost na sedm utkání. Hráče TOP 10 porazil teprve potřetí v kariéře, skalp světové dvojky je jeho nejcennějším.

"Věděl jsem, že Carlos tady obhajuje titul a loni vyhrál Wimbledon. Má neuvěřitelný talent a je úžasnou osobou pro tento sport. Musel jsem hrát opravdu dobře a naštěstí se mi to povedlo. Není lepší místo, kde bych teď chtěl být se svou rodinou," radoval se Draper, který se poprvé posune do TOP 30.

O postup do semifinále se nejlepší britský tenista současnosti utká s Američanem Tommym Paulem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 3:1.

Výsledky turnaje ATP 500 v Queen's Clubu