Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Úterý na Livesport Prague Open: Střet generací, souboj vítězek Wimbledonu i dvojboj Siniakové

Kateřinu Siniakovou čeká v úterý na Livesport Prague Open dvouhra i čtyřhra.
Kateřinu Siniakovou čeká v úterý na Livesport Prague Open dvouhra i čtyřhra.Profimedia
Na Livesport Prague Open jsou v úterý na programu všechny zápasy druhého kola a dojde i na velmi pikantní duel čtyřhry. Největší hvězdy turnaje Barbora Krejčíková (28) a Kateřina Siniaková (28) změří síly s vycházející generací. 

Magda Linetteová – Rebeca Masarova

10:00, centrkurt

Magda Linetteová sice v poslední době bojuje s formou, ve třech z posledních čtyř turnajů vypadla v prvním kole. A tak jí jistě těší pondělní těžce vydřená výhra nad Monou Barthelovou. Polka, která figuruje na 48. místě světového žebříčku, musela v prvním setu zachránit dva setboly.

Ve druhém kole ji prověří Rebeca Masarova, která ještě v prosinci figurovala na 62. příčce. Tu ale srazila mimo příčky TOP 100 série nezdarů. V Praze prošla Španělka do druhého kola s odřenýma ušima, když až v tiebreaku třetí sady přetlačila Suzan Lamensovou z Nizozemska. Jediný vzájemný zápas vyhrála loni ve čtvrtfinále turnaje v Kuang-čou Linetteová 7:5 a 7:6.

Laura Samson – Kateřina Siniaková

13:00, centrkurt

Laura Samson dostala ve svých 16 letech příležitost, zahrát si vůbec poprvé mezi dospělými na okruhu WTA. A premiéru zvládla velmi stylově. Taře Würthové nadělila v prvním setu kanára a za celý zápas ztratila pouhé dva gamy. Mladá naděje z tenisové Sparty rozhodně ušetřila síly, to její úterní a daleko zkušenější soupeřka skončila po vyčerpávající bitvě v nemocnici. 

Kateřině Siniakové totiž dlouhé tři sety vzdorovala Američanka Louisa Chiricová. Tentokrát sice Siniaková nemusela jít v rozhodující sadě až do tiebreaku, jako při předchozím vzájemném střetu, každopádně při cestě pražským turnajem to byla komplikace. Siniaková totiž týden před startem olympiády absolvuje jak turnaj dvouhry, tak i čtyřhru a každá minuta na kurtu navíc hodně bolí.

Krejčíková, Siniaková – Jamrichová, Samson

17:00, centrkurt

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se daly znovu dohromady kvůli olympijskému turnaji a pražský turnaj jim slouží jako příprava na Paříž. Česká dvojice, která vyhrála sedm grandslamových trofejí ve čtyřhře, spolu hrála naposledy loni na Fed Cupu. Logicky plní roli nasazených jedniček a pro úvodní kolo jim los naopak přisoudil dvě novicky.

Na druhé straně kurtu budou stát vycházející hvězdičky Renáta Jamrichová a Laura Samson, které shodně právě v Praze zapsaly svůj vůbec první start v dospělém tenise na okruhu WTA. Slovenka Jamrichová dokázala během své kratičké kariéry získat dvě juniorské trofeje na grandslamu ve dvouhře a dvě i ve čtyřhře. Tu poslední získala stejně jako Krejčíková ve Wimbledonu.

Program Livesport Prague Open