Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pátek na Livesport Prague Open: Sbírka 35 grandslamů v půl desáté ráno, pak polské finále

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová na Livesport Prague Open.
Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová na Livesport Prague Open.Profimedia
Livesport Prague Open má v pátek na programu už jen dvě finále. V tom prvním deblovém to bude přehlídka hráček, které dohromady získaly neuvěřitelných 35 grandslamových trofejí. O turnajový titul ve dvouhře se pak poperou dvě polské olympioničky Magdalena Frechová (26) a Magda Linetteová (32).

Krejčíková/Siniaková – Matteková-Sandsová/Šafářová

09:30, centrkurt

Jedny se daly dohromady hlavně kvůli olympiádě a ve Stromovce úspěšně testují souhru. Druhé pak společně vystupují po dlouhých šesti letech. Na výkonech to ale vůbec není znát. Snad naopak. Bethanie Matteková-Sandsová společně s Lucií Šafářovou naprosto suverénně zvládly své zápasy a došly do finále. Jeden zápas jim sice kvůli zranění Dominiky Šalkové ubyl, ale jinak povolily soupeřkám během čtyř setů jen 11 gamů. 

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová
Livesport

Také Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou měly kvůli odstoupení Hsieh Su-wei o kolo kratší program, ale aspoň mohly šetřit síly na blížící se pařížské dobrodružství. Siniaková totiž v Praze hrála i dvouhru a musela absolvovat dva vyčeprávající třísetové zápasy.

Doposud jediný vzájemný zápas proběhl na US Open 2018 a úspěšnější byly Krejčíková se Siniakovou. Po šesti letech se hraje odveta a kdo dorazí, bude mít příležitost vidět v akci tenistky, které dohromady nasbíraly 35 grandslamových trofejí: Krejčíková dvakrát dvouhru, sedmkrát čtyřhu a třikrát mix, Siniaková devětkrát čtyřhru, Matteková-Sandsová pětkrát čtyřhru a čtyřikrát mix a Šafářová pětkrát čtyřhru.

Začátek zápasu je stanoven už na půl desátou dopolední vzhledem k přesunu českých olympioniček do Paříže a i skutečnosti, že musí přeletět do francouzské metropole dříve, než nad ní vznikne bezpečnostní bezletová zóna kvůli slavnostnímu zahájení olympiády.

Magda Linetteová – Magdalena Frechová

11:30, centrkurt

Vůbec poprvé v historii se na okruhu WTA střetnou dvě polské tenistky o titul. Obě pak po pražském finále také vyrazí do Paříže, jejich první olympijské zápasy jsou ale naplánovány až na nedělní den. Magda Linetteová se v Praze do finále dostala z pozice čtvrté nasazené a ve Stromovce bude usilovat o svůj třetí kariérní titul. Na turnajové vítězství přitom čeká už od roku 2020, tehdy vyhrála klání v thajském Hua Hinu. Na antuce se jí ještě nikdy nepodařilo dojít až k trofeji.

Magdalena Frechová si v Praze tenisu užila dosyta. Všechny čtyři zápasy musela vybojovat ve třísetových bitvách, také jí ale dvakrát předčasně kvůli zranění vzdaly české soupeřky Dominika Šalková a Laura Samson. Její postup do boje o titul je ale zasloužený, šestadvacetiletá Polka bude hrát v Praze své vůbec první finále na turnaji takové úrovně. Zatím jediný vzájemný zápas vyhrála na challengeru ve francouzském Saint Malu na antuce Frechová 2:1.