Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neděle na Livesport Prague Open: Příležitost odvety pro Sáru Bejlek, Jamrichová má premiéru

Sáru Bejlek čeká v Praze střet s Anhelinou Kalininovou.
Sáru Bejlek čeká v Praze střet s Anhelinou Kalininovou.Profimedia
Livesport Prague Open startuje svou hlavní soutěž netradičně už v neděli a kvůli olympijským hrám v Paříži se letošní edice hraje na antuce. Tahákem prvního hracího dne bude střet domácí naděje Sáry Bejlek (18) s nasazenou trojkou Anhelinou Kalininovou (27). Slovenku Renátu Jamrichovou (17) čeká debut na okruhu WTA a ve Stromovce se přestaví i semifinalistka Roland Garros z roku 2020.

Sára Bejlek – Anhelina Kalininová

14:30, centrální kurt

Sára Bejlek teprve v lednu dovršila osmnáctiny a letos se jí také povedl doposud největší úspěch kariéry, když na tisícovce v Madridu senzačně prošla z kvalifikace až do osmifinále. Ve španělské metropoli porazila i Annu Blinkovovou a Annu Kalinskou, čímž si připsala úvodní dva skalpy hráček TOP 50. Také potvrdila, že právě antuka, na které doposud odehrála suverénně největší počet zápasů, je její nejlepší povrch.

I proto by mohla mít šanci i proti další tenistce ze světové padesátky. Anhelina Kalininová sice letos došla třikrát na turnajích WTA do semifinále, daleko více jí ale svědčí tvrdý povrch. Zkušené Ukrajince letos nevychází ani grandslamy, na všech třech vypadla hned v prvním kole. 

Doposud jediný vzájemný zápas vyhrála Kalininová letos v únoru v Austinu 6:3 a 6:2, Bejlek ale může v domácím prostředí třetí nasazené tenistce turnaje prohru vrátit. Na Livesport Prague Open bude usilovat o teprve čtvrtou kariérní výhru v hlavních soutěžích na nejvyšší tour.

Ella Seidelová – Nadia Podoroská

11:30, centrální kurt

Nadia Podorská šokovala tenisový svět účastí v semifinále Roland Garros v roce 2020, v poslední době se ale potýkala s výpadkem formy. Dokazují to i poslední čtyři turnaje (v Bad Homburgu, Wimbledonu, Contrexeville a Budapešti) na kterých končila vždy v prvním kole. Přesto argentinská tenistka věří ve zlepšení a pražský turnaj je její poslední přípravou před olympiádou v Paříži. 

Ella Seidelová má za sebou v posledním roce působivý vzestup, ještě v lednu 2023 byla v šesté stovce rakingu, ale několika výraznými úspěchy se posunula do druhé stovky a v Melbourne si poprvé v kariéře zahrála v hlavní soutěži grandslamu. Proti Podoroské nemusí být bez šance, antuka je totiž i její nejlepší povrch.

Renáta Jamrichová  – Viktorija Tomovová

13:00, centrální kurt

Světová juniorská jednička Renáta Jamrichová hraje fantastickou sezonu. Ve své věkové kategorii vyhrála bez ztráty setu Australian Open i Wimbledon. Nyní se chystá přestoupit na okruh dospělých a díky divoké kartě se v Praze dočká svého prvního startu na okruhu WTA.

Debut si odbude proti Bulharce Viktoriji Tomovové, která se v posledních týdnech vyšplhala do TOP 50 světového žebříčku a má za sebou v posledním roce skok o 100 míst vzhůru. Na posledních dvou turnajích (ve Wimbledonu i na antuce v Budapešti) ale Bulharka vypadla v prvním kole.