Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bejlek při premiéře na Livesport Prague Open prohrála s Kalininovou, obratem zamířila na rezonanci

Bejlek na Livesport Prague Open skončila hned v prvním kole.
Bejlek na Livesport Prague Open skončila hned v prvním kole.Profimedia
Sára Bejlek (18) na domácím turnaji Livesport Prague Open v pražské Stromovce končí už v prvním kole. Češka nestačila 5:7, 7:6, 2:6 na třetí nasazenou Anhelinu Kalininovou (27), se kterou prohrála i druhý vzájemný zápas. Bejlek čeká na výhru v hlavní soutěži už tři měsíce, naposledy se jí zadařilo na dubnovém turnaji WTA 1000 v Madridu. Hned po skončení utkání zamířila Bejlek na magnetickou rezonanci kvůli nespecifikovaným potížím s nohou.

Bejlek – Kalininová 5:7, 7:6, 2:6

Osmnáctiletá Bejlek při premiéře na domácím turnaji Livesport Prague Open v pražské Stromovce schytala obtížný los. Hned v úvodním zápase česká naděje vyzvala třetí nasazenou Anhelinu Kalininovou, která aktuálně figuruje na 47. místě světového žebříčku.

České tenistce se vůbec nevydařil vstup do zápasu, když ztratila první tři hry. V desáté hře získala podruhé servis soupeřky, nedovolila ji napoprvé dopodávat sadu a srovnala. Další dva gamy však získala Kalininová a tím i první sadu.

Do druhé sady naskočila Bejlek o poznání lépe, hned v úvodu sebrala soupeřce servis a vedla 2:0. Náskok ale okamžitě ztratila a prohrála pět her v řadě. Ke konci se mladá Češka ještě zmohla na odpor, dokázala srovnat a vynutila si tie-break. Zkrácenou hru nakonec urvala na svou stranu poměrem 9:7 a po dvou hodinách a 19 minutách vyrovnala na 1:1. Po získané sadě si teenagerka vyžádala medical timeout.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Ve třetí sadě už se Češka k otočce nedostala a po tříhodinové bitvě bylo její působení na domácím turnaji u konce. S Ukrajinkou neuspěla ani ve druhém vzájemném zápase, v únoru na turnaji v Austinu uhrála pět her.

Pro Bejlek to byl první zápas od neúspěšné kvalifikace Wimbledonu, kde skrečovala v prvním kole. V posledních pěti zápasech si připsala pouze jedinou výhru. Na úspěch v hlavní soutěži čeká už tři měsíce, naposledy se jí zadařilo na dubnovém turnaji WTA 1000 v Madridu, kde prošla až do osmifinále.

Výsledky na turnaji Livesport Prague Open