Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vítězný návrat Krejčíkové se Siniakovou. V Praze vyhrály duel wimbledonských šampionek

Na kurtu ve Stromovce se potkaly čtyři wimbledonské šampionky
Na kurtu ve Stromovce se potkaly čtyři wimbledonské šampionkyLivesport Prague Open / Pavel Lebeda, sport-pics.cz
Barbora Krejčíková (28) a Kateřina Siniaková (28) úspěšně zahájily kvůli olympiádě dočasně obnovenou spolupráci. Na domácí antuce v pražské Stromovce v prvním utkání od loňského listopadu, v němž se na kurtu představily čtyři vítězky Wimbledonu, porazily juniorky Lauru Samson (16) se Slovenkou Renátou Jamrichovou (17).

Krejčíková/Siniaková –Jamrichová/Samson 6:3, 6:4

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si v závěru minulé sezony daly na popud druhé jmenované pauzu. Siniaková od té doby vyhrála čtyřhru na dvou grandslamech se dvěma různými partnerkami (Roland Garros s Coco Gauffovou a Wimbledon s Taylor Townsendovou), Krejčíková na začátku července dokonce ovládla wimbledonskou dvouhru.

S cílem obhájit zlatou medaili na olympijském turnaji však spolupráci pouhé čtyři dny před jeho zahájením dočasně obnovily. Generálku si naplánovaly na domácí turnaj WTA 250 v pražské Stromovce, kde se obě představují poprvé po svých triumfech na trávě ve Wimbledonu.

Zatímco Krejčíková se dva dny před startem soutěže ze dvouhry odhlásila kvůli nabitému programu a soustředila se jen na debl, Siniaková v singlu navzdory teplotě odehrála dva třísetové duely, přičemž po tom prvním v pondělí skončila kvůli vyčerpání organismu v nemocnici. V úterý však byla schopná odehrát i dvouhru, v níž neudržela vedení proti Samson, i čtyřhru s Krejčíkovou.

V té vítězky sedmi grandslamů narazily na teenagerky Lauru Samson a Rénatu Jamrichovou, které už také stihly získat trofej pro vítězku Wimbledonu. Nyní šestnáctileté Češce se to povedlo loni ve čtyřhře juniorek s krajankou Alenou Kovačkovou, sedmnáctiletá Slovenka Jamrichová triumfovala letos v dívčím singlu a navázala na lednový titul z Australian Open.

A v zápase zvítězily zkušenosti. I když mladé tenistky v prvním i druhém setu smazaly manko brejku a ve druhé sadě vedly 3:2, Krejčíková se Siniakovou potvrdily sehranost a bez větších potíží dokráčely k vítězství 6:3, 6:4. Siniakové se po třech hodinách povedla odveta za dvouhru, ve které ve druhém kole prohrála právě se Samson.

Rozhovor s Krejčíkovou a Siniakovou

Rozhovor s Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou
Livesport

"Je těžké se rychle přeorientovat na nový povrch. Na antuce jsem začala trénovat teprve v sobotu, ale myslím, že jsem dnes hrála dobře. Byl to dobrý zápas," komentovala Krejčíková, jež nastoupila s několika tejpy. "Něco je prevence, něco jsou dozvuky z trávy," naznačila ke svému zdravotnímu stavu.

"Byl to skvělý zápas. Jak řekla Bára, bylo to náročný, ale za mě to bylo skvělý. Já byla unavená, ale bylo fajn si zahrát a je skvělé, že víme, co od sebe očekávat," doplnila druhá deblistka světa Siniaková svou partnerku.

Pokud se nejvýše nasazené Češky rozhodnou tři dny před startem olympiády pokračovat, utkají se ve středečním čtvrtfinále s Australankou Priscillou Honovou a Turkyní Zeynep Sönmezovou.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou jsou v semifinále

Už v semifinále jsou ve spodní polovině pavouka Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová, které hrají první turnaj dokonce po šesti letech. Ve středu o něj nebudou muset bojovat proti české dvojici Barbora Palicová a Dominika Šalková, která se po dnešním zranění kotníku ve dvouhře ze čtyřhry odhlásila.

Výsledky čtyřhry na turnaji WTA 250 v Praze