Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Team Bucie rozzářil Prahu: Lucie hostí a Bethanie vybrala outfit z Roland Garros

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou během rozhovoru.
Šafářová s Mattekovou-Sandsovou během rozhovoru.Livesport
Turnaj Livesport Prague Open se stal svědkem jednoho originálního návratu. Po dlouhých šesti letech znovu spojily síly dvě naprosto rozdílné tenistky, které společně vyhrály pět grandslamových titulů. Bethanie Matteková-Sandsová (39) a Lucie Šafářová (37) také v průběhu turnaje poskytly Livesport Zprávám exkluzivní rozhovor.

Šafářová si dala pauzu kvůli mateřským povinnostem, Bethanie Matteková-Sandsová ale na okruhu WTA zůstala dodnes. Přesto je pro ni pražský turnaj naprosto originální. Místo hotelové péče zvolila bydlení přímo u rodiny své spoluhráčky.  

"Náš přístup k zápasu je teď hodně jiný. Připravujeme se s dětmi, společně snídáme a rozcvičky mají nový ráz," popisuje Matteková-Sandsová, jak se změnila rutina od doby, kdy spolu s Šafářovou dominovaly deblovým kurtům. 

Rozhovor s Lucií Šafářovou a Bethanie Mattekovou-Sandsovou.
Livesport

Jedno ale zůstalo. "Lucie je stále stejná, jen já jsem jiná. Hraje stejně, stejné údery, stejná mentalita. Z nostalgie jsem vytáhla ze skříně archivní kousky, třeba oblečení z Fed Cupu, abych si oživila ty vzpomínky. Ale život Lucie se změnil o něco víc než ten můj," dodala s úsměvem poukazující na dvě děti Šafářové. 

Lepší místo pro návrat si česko-americká dvojice asi zvolit nemohla. "Vždy jsem cítila podporu českých fanoušků, hlavně na sociálních sítích, a to dokonce i po ukončení naší společné kariéry. Vnímám, že lidé z Česka stále sledovali mé výsledky a fandili mi. Měli na mě velmi pozitivní vliv a byla jsem dojatá, když jsem vstoupila na stadion a všichni nás povzbuzovali. Zůstaly jsme dlouho po zápase, podepisovaly autogramy a fotily se, bylo opravdu speciální tu být. Čeští fanoušci budou mít vždy zvláštní místo v mém srdci," dodala Američanka.

Jak hru deblového páru změnilo mateřství? Představí se legendární pár i na dalších turnajích? To vše zaznělo v obsáhlém povídání, který s česko-americkou tenisovou dvojicí vedla redaktorka Livesport Zpráv a bývalá profesionální tenistka Kateřina Teruzzi.