Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Spojení už před olympiádou! Debl Krejčíková – Siniaková je přihlášen už na Livesport Prague Open

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková ve Wimbledonu 2022.
Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková ve Wimbledonu 2022.Profimedia
Barbora Krejčíková (28) a Kateřina Siniaková (28) se představí na červencovém Livesport Prague Open, organizátoři turnaje potvrdili, že jsou vedle singlu společně přihlášené i do turnaje čtyřhry. Podnik na antukových kurtech ve Stromovce by měl úspěšné české dvojici posloužit mimo jiné jako příprava na vystoupení na olympijských hrách v Paříži.

Čas, kdy jedna z nejlepších tenisových dvojic současnosti hlásí návrat, se přiblížil. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková získaly společně v mezidobí let 2018 a 2023 sedm grandslamových trofejí. Po triumfu na jarním Indian Wells 2023 už ale nebyla souhra tak úspěšná a po listopadovém BJK Cupu se následně dvojice rozešla. 

V průběhu letošního jara ale obě tenistky oznámily, že spojí své síly na olympiádě v Paříži. České publikum však bude moci vidět úspěšnou dvojici už v průběhu turnaje WTA 250 na kurtech pražské Sparty.

"Přihláška Báry a Katkou do čtyřhry je skvělá zpráva pro všechny fanoušky, kteří budou mít příležitost vidět po Wimbledonu náš hvězdný pár opět pohromadě, když se bude na sparťanské antuce sehrávat před olympijskými hrami v Paříži," sdělil ředitel turnaje Miroslav Malý pro Livesport Zprávy. Už dříve potvrdily svou účast v turnaji čtyřhry pětinásobná grandslamová vítězka Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. 

Krejčíková pražský turnaj v roce 2021 ovládla, když v singlovém finále porazila krajanku Terezu Martincovou 6:2 a 6:0. Tehdy se hrálo poprvé na hardu. Titul z Prahy má i Siniaková, která ještě na antuce v roce 2015 vyhrála turnaj čtyřhry společně s Belindou Benčičovou. Prague Open se po třech edicích, konaných na hardových kurtech, vrací na jeden rok k původní antuce. Důvodem je právě to, že se turnaj koná těsně před olympijským turnajem v Paříži. 

Siniaková po rozchodu s Krejčíkovou letos plánovala hrát čtyřhry se Storm Hunterovou. Australská deblová specialistka si ale v průběhu dubna přetrhla achilovku a tak česká tenistka musela hledat náhradu. Vyzkoušela souhru s Američankou Taylor Townsendovou, ale před French Open využila i příležitosti, zahrát si s Coco Gauffovou. Byla z toho vítězná jízda, která vyústila v osmou deblovou grandslamovou trofej pro Siniakovou a premiérovou pro Gauffovou.

Krejčíková vytvořila v roce 2024 deblovou dvojici s Laurou Siegemundovou z Německa a v Melbourne i ve Wimbledonu postoupila do čtvrtfinále.

Solidně obsazený bude i singlový turnaj, ve kterém už byly mezi potvrzenými hráčkami Krejčíková či Linda Nosková a mladé české naděje Tereza Valentová, Laura Samson nebo Sára Bejlek. Ceny vstupenek na Livesport Prague Open se pohybují od 150 do 600 korun. Kapacita areálu bude stejně jako v minulých letech 2500 míst.