Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková se Siniakovou ve Stromovce zvládly i čtvrtfinále a postoupily rovnou do finále

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály i podruhé ve dvou setech.
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály i podruhé ve dvou setech.Profimedia
Barbora Krejčíková (28) a Kateřina Siniaková (28) kvůli obhajobě zlaté olympijské medaile dočasně obnovily spolupráci a na domácí antuce v pražské Stromovce porazily i druhé soupeřky ve dvou setech. Australsko-turecký tandem Priscilla Honová (26) a Zeynep Sönmezová (22) ve čtvrtfinále přehrály 6:4, 6:1 a postoupily rovnou do pátečního finále, neboť jejich semifinálové soupeřky Su-Wei Hsieh a Chia Yi Tsao zřejmě s ohledem blížící se turnaj pod pěti kruhy v Paříži ze soutěže odstoupily. O titul by si teoreticky mohly zahrát den před startem olympijské soutěže proti Lucii Šafářové a Bethanii Mattekové-Sandsové.

Krejčíková/Siniaková – Honová/Sönmezová 6:4, 6:1

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si v závěru minulé sezony daly na popud druhé jmenované pauzu. Siniaková od té doby vyhrála čtyřhru na dvou grandslamech se dvěma různými partnerkami (Roland Garros s Coco Gauffovou a Wimbledon s Taylor Townsendovou), Krejčíková na začátku července dokonce ovládla wimbledonskou dvouhru.

S cílem obhájit zlatou medaili na olympijském turnaji však spolupráci pouhé čtyři dny před jeho zahájením dočasně obnovily. Generálku si naplánovaly na domácí turnaj WTA 250 v pražské Stromovce, kde se obě představují poprvé po svých triumfech na trávě ve Wimbledonu.

A vítězky sedmi grandslamů hned naskočily na vítěznou vlnu. Po teenagerkách Lauře Samson a Rénatě Jamrichové vyhrály ve dvou setech i čtvrtfinále proti Australance Priscille Honové a Zeynep Sönmezové z Turecka, které přehrály snadno bez ztráty podání 6:4, 6:1.

Deblový duel byl kvůli dlouhým třísetovým zápasům ve dvouhře a blížícímu se soumraku přesunut z centrálního kurtu na dvorec číslo 12 a většina diváků dala čtyřhře přednost před utkáním singlové jedničky Lindy Noskové. Nízká kapacita tribun byla rychle zaplněna. 

A české tenistky jim udělaly radost výhrou i několika hezkými momenty. Hned v první hře získaly výhodu brejku, po odvrácení tří brejkbolů ji potvrdily a náskok si pohlídaly. Ve druhé sadě už na kurtu dominovaly a po 67 minutách duel ukončily.

"Myslím, že jsme hrály dobře. Měly jsme zase těžší soupeřky. První set byl vyrovnaný a o jednom brejku. Jsem ráda, že jsme ho uhrály a v tom druhém pak byla znát výhoda, kterou jsme si vypracovaly," řekla Krejčíková.

Zatímco Krejčíková se dva dny před startem soutěže odhlásila ze dvouhry kvůli nabitému programu i drobným bolístkám a soustředí se jen na debl, Siniaková v singlu navzdory teplotě odehrála dva třísetové duely, přičemž po tom prvním v pondělí skončila kvůli vyčerpání organismu v nemocnici. I přesto v soutěži pokračuje dál.

Bez boje do finále

České deblistky tak zřejmě rády uvítají den bez tenisu. Ve čtvrtek totiž nemusí nastupovat k semifinálovému zápasu proti Tchajwankám Su-Wei Hsieh a Chia Yi Tsao, které po postupu do semifinále z turnaje odstoupily. Oficiálním důvodem je zranění ramena bývalé nejlepší deblistky světa Su-Wei Hsieh, Asiatky se však pravděpodobně chtějí včas přesunout na olympiádu do Paříže.

"Cítila jsem se lépe. Byla jsem mile překvapená. Den volna přivítám. I dva nebo tři zápasy jsou super, že si zahrajeme a sehrajeme se,“ uvedla Siniaková.

Krejčíková se Siniakovou, pokud neudělají podobné rozhodnutí, si tak v pátek zahrají o 17. společný titul. Narazit mohou v pořadateli i fanoušky vysněném souboji na pětinásobné grandslamové šampionky Lucii Šafářovou a Bethanii Mattekovou-Sandsovou, které spolu hrají první turnaj po šesti letech.

Česko-americká dvojice měla volný den dnes, neboť ze čtvrtfinále postoupila bez boje po odstoupení české dvojice Barbora Palicová a Dominika Šalková. O finále bude bojovat ve čtvrtek proti Italce Camille Rosatellové a Belgičance Kimberley Zimmermannové.

Výsledky čtyřhry na turnaji WTA 250 v Praze