Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tým Evropy zbrojí na odvetu v Laver Cupu. Hvězdnou sestavu doplnili Tsitsipas a Ruud

Stefanos Tsitsipas si počtvrté zahraje na Laver Cupu
Stefanos Tsitsipas si počtvrté zahraje na Laver Cupu@LaverCup
Tým Evropy pro letošní ročník Laver Cupu je kompletní. Trojnásobný grandslamový finalista Casper Ruud (25) z Norska a dvojnásobný grandslamový finalista Řek Stefanos Tsitsipas (25) doplnili hvězdné kvarteto Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medveděv a Rafael Nadal. Hrát se bude 20. – 22. září v Berlíně, kde se výběr Björna Borga pokusí utnout sérii dvou neúspěchů.

První čtyři ročníky Laver Cupu ovládl Tým Evropy, předloni v Londýně a loni ve Vancouveru ale na Tým světa nestačil a letos v září v německém Berlíně by rád svým rivalům překazil útok na hattrick. I proto Evropa nastoupí ve velmi silné sestavě s pěti členy současné TOP 12.

Ve středu šestičlenný výběr doplnili dva borci s celkově pěti starty ve finále grandslamů - devátý hráč světa Casper Ruud, nejlepší norský tenista v historii, a světová dvanáctka Stefanos Tsitsipas, nejlepší řecký tenista v dějinách.

Oba se v Laver Cupu představí počtvrté. Pětadvacetiletý Ruud bude startovat čtvrtý rok po sobě a pokusí se udržet neporazitelnost (3:0). Jen o čtyři měsíce starší Tsitsipas vyhrál tři ze čtyř utkání, loni ve Vancouveru chyběl.

"Je to velké privilegium být součástí tohoto vynikajícího týmu a bojovat o titul v Berlíně. Máme před sebou nedokončenou práci," řekl Ruud. "Jsem nadšený, že si znovu zahraju Laver Cup. Je ctí hrát po boku tolika skvělých hráčů," doplnil ho Tsitsipas.

"Casper a Stefanos jsou zkušenými účastníky Laver Cupu, kteří ví, jak získat body. Už byli součástí velkých bitev a zvedli pohár nad hlavu. Jsem moc rád, že je mám v týmu," řekl kapitán Bjorn Borg.

Už dříve přislíbil premiérovou účast španělský mladík Carlos Alcaraz, jenž je vítězem posledních dvou grandslamů. Do Berlína se chystají také další bývalé světové jedničky a grandslamoví šampioni Španěl Rafael Nadal a Rus Daniil Medveděv, celkově popáté a poprvé od roku 2021 se v domácím prostředí představí aktuálně čtvrtý hráč světa Alexander Zverev.

Americký kapitán výběru světa John McEnroe už dříve nominoval Australana Alexe de Minaura (6. v ATP) a své krajany Taylora Fritze (11.), Tommyho Paula (13.) a Bena Sheltona (14.).

Letošní ročník je posledním pro současné kapitány, kteří 'slouží' od založení soutěže. Legendárního Švéda Borga nahradí Francouz Yannick Noah, lodivod výběru světa McEnroe přenechá svou pozici Andremu Agassimu.

Poprvé se Laver Cup, u jehož zrodu stál i Švýcar Roger Federer, konal také za účasti Tomáše Berdycha v roce 2017 v pražské O2 areně. Dále se hrálo v Chicagu, Ženevě, Bostonu, Londýně a Vancouveru.