Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Laver Cup se blíží. Evropský tým je letos velmi dobře poskládaný, tipuje vítěze Federer

Federer favorizuje Tým Evropy.
Federer favorizuje Tým Evropy.ČTK / imago sportfotodienst / Chryslene Caillaud / Panoramic
Bývalý první hráč světa Švýcar Roger Federer (43) vyhlíží nový ročník tenisového Laver Cupu a před letošním soubojem favorizuje domácí Tým Evropy. Držitel 20 grandslamových titulů a jeden ze spoluzakladatelů akce to řekl na webu soutěže. Sedmý ročník prestižní exhibice, v níž Evropané nastoupí proti Týmu světa, se odehraje od 20. do 22. září v Berlíně.

"Myslím, že evropský tým je letos velmi dobře poskládaný. Nadmořská výška je nízká, takže podle mě vyhrají ti nejlepší hráči," uvedl Federer. "Do dvouher budeme jako Evropané velkými favority. Vím, že Tým světa má také skvělé hráče, kteří jsou nabuzení a hrají teď velmi dobře. Pořád si ale myslím, že většinu dvouher získají Evropané," doplnil.

Za evropský tým nastoupí Španěl Carlos Alcaraz, Bulhar Grigor Dimitrov, Rus Daniil Medveděv, Nor Casper Ruud, Řek Stefanos Tsitsipas a Němec Alexander Zverev. Náhradníky budou Ital Flavio Cobolli a Němec Jan-Lennard Struff. Kapitánem je Björn Borg.

Výběr světa reprezentují Američané Taylor Fritz, Ben Shelton, Frances Tiafoe, Argentinec Francisco Cerúndolo, Australan Thanasi Kokkinakis a Alejandro Tabilo z Chile. Kapitánem je John McEnroe.

Třiačtyřicetiletý Federer, který předloni ukončil v Laver Cupu úspěšnou kariéru, je zvědavý na výkony světové dvojky a domácího Němce Zvereva. "Myslím, že to pro něj bude skvělé stejně jako pro mě, když jsem tuhle soutěž hrál doma v Ženevě," podotkl Federer.

Evropané se pokusí vyhrát soutěž popáté, světový výběr zaútočí na třetí triumf. Poslední dva ročníky ovládl právě tým kapitána McEnroea, naposledy triumfoval vloni ve Vancouveru jasně 13:2.

Exhibiční turnaj je pojmenovaný po australské tenisové legendě Rodu Laverovi. V roce 2025 se odehraje v San Franciscu a o rok později zase v Evropě. Pro rok 2027 už má Federer vymyšlené alternativy. "Myslím, že musíme také do Asie nebo Jižní Ameriky," doplnil.

Herní plán Laver Cupu