Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková v Guangzhou stále neztratila podání, Bouzková prohrála maraton s Dolehideovou

Ondřej Jirásek
Aktualizováno
Kateřina Siniaková zatím prochází turnajem v Guangzhou suverénně.
Kateřina Siniaková zatím prochází turnajem v Guangzhou suverénně.Hu Jingwen / Xinhua News / Profimedia
Kateřina Siniaková (28) plní na podniku WTA 250 v čínském Guangzhou roli nejvýše nasazené, zvládla i druhý zápas bez ztráty servisu a po vítězství 6:1, 6:4 nad lucky loserem Alyciou Parksovou (23) postoupila do čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku naopak neprošla turnajová dvojka Marie Bouzková (26), která po více než tříhodinovém boji podlehla 7:6, 4:6, 6:7 kvalifikantce Caroline Dolehideové (26).

Siniaková –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Parksová 6:1, 6:4

Kateřina Siniaková absolvuje v Guangzhou svůj poslední singlový turnaj v letošní sezoně. V roli nasazené jedničky si zatím vede v čínském městě naprosto suverénně. V úvodním kole povolila jen tři gamy Petře Martičové a následně si jednoznačným skóre poradila i s lucky loserem Alyciou Parksovou, jež ve finále kvalifikace prohrála právě s Chorvatkou.

Zatímco proti zkušené Martičové nečelila ani jedné brejkbolové hrozbě, Parksové nabídla sedm šancí na brejk. Přesto pokračuje bez ztráty jediného servisu. Američanka jí v prvním dějství pomohla 26 nevynucenými chybami, ale ve druhé sadě dokázala držet krok. Zaváhala až v posledním gamu, který české favoritce chybami darovala.

Siniaková potřebovala na postup do čtvrtfinále dohromady jen dvě hodiny a 24 minut. S Parksovou vyhrála i třetí vzájemný souboj ve dvou setech, jasně navrch měla také předloni v Mexiku i letos po cestě za triumfem na podniku 125k ve Španělsku.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport / Enetpulse

Rodačka z Hradce Králové měla původně v příštím týdnu obhajovat finále v Hongkongu, ale kvůli úspěšné kvalifikaci na Turnaj mistryň s Američankou Taylor Townsendovou se odhlásila. Sezonu zakončí na finálovém turnaji BJK Cupu ve španělské Málaze.

V Guangzhou se každým startem zlepšuje. Jedná se o její třetí účast na této akci, debut v roce 2016 zakončila hned v prvním kole a před pěti lety dohrála v tom následujícím.

Ve svém teprve čtvrtém letošním čtvrtfinále na hlavní tour změří síly s další americkou zástupkyní Bernardou Peraovou (H2H 5:1), která vyřadila deblovou parťačku Siniakové na turnaji Shuai Zhang. Mezi nejlepší kvarteto postoupila aktuální deblová světová jednička pouze v posledním případě na konci srpna v Clevelandu. Od té doby čekala na sérii dvou výher.

Dolehideová – Bouzková 6:7, 6:4, 7:6

Marie Bouzková naopak ve druhém kole bojovala o postup delší dobu, než Siniaková strávila na kurtech ve dvou zápasech, a naději na české finále neudržela. Nasazená dvojka podlehla po třech hodinách a 21 minutách kvalifikantce Caroline Dolehideové a nenavázala na snadné vítězství nad Suzan Lamensovou, která dorazila po triumfu v Ósace.

Bývalá šampionka Livesport Prague Open nedokázala dopodávat úvodní set a pořádně si vývoj zkomplikovala. Ve 12. hře musela likvidovat setbol a sadu urvala až poměrem 7:3 v tie-breaku. Ve druhém dějství se dostala k brejkbolům až v posledním gamu, ani jednu ze tří šancí neproměnila a po dvou hodinách došlo na rozhodující set.

V něm byla zpočátku jasně lepší Bouzková a vypracovala si vedení 4:1. Pak ale ztratila čtyři gamy v řadě a musela odvracet na returnu jeden mečbol za stavu 4:5 a další dva při skóre 5:6. Česká favoritka tentokrát v tie-breaku neuspěla. Sice smazala čtvrtý a pátý mečbol Američanky, nicméně zkrácenou hru, v níž vedla 4:2, prohrála 6:8.

Bouzková mohla zapsat své páté letošní čtvrtfinále, polovinu ze čtyř dotáhla až do finále (Bogotá a Washington). Mezi nejlepší osmičku by prošla poprvé od půlky září, kdy kvůli nemoci nenastoupila ke čtvrtfinálovému utkání v oblíbené Guadalajaře.

Dolehideová, která po semifinále na začátku srpna ve Washingtonu slavila na následujících sedmi turnajích dohromady jen jednu výhru, se ve čtvrtfinále utká s nasazenou sedmičkou Jessicou Bouzasovou (H2H 0:0).

Další dvě čtvrtfinálové dvojice tvoří kvalifikantka Manančaja Sawangkaewová s Olgou Danilovičovou a domácí Xiyu Wang s Luciou Bronzettiovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Guangzhou