Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková ustála i agresivní hru Peraové, v Guangzhou si zahraje o první letošní finále

Luboš Zabloudil
Aktualizováno
Siniaková si poradila s agresivně hrající Peraovou.
Siniaková si poradila s agresivně hrající Peraovou.ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Nejvýše nasazená Kateřina Siniaková (28) v čínském Guangzhou porazila 6:4, 7:5 agresivně a na riziko hrající Američanku Bernardu Peraovou (29), vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 6:1 a na svém posledním individuálním turnaji této sezony vyrovnala postupem do semifinále maximum na hlavním okruhu. Rok dlouhé čekání na finále se pokusí ukončit v zápase proti Srbce Olze Danilovičové (23). Jistý zápas o titul má už ve čtyřhře, v níž startuje po boku domácí Shuai Zhang (35).

Siniaková – Peraová 6:4, 7:5

Kateřina Siniaková v Guangzhou hraje svůj poslední singlový turnaj v sezoně a již vyrovnala svůj nejlepší výsledek ze srpnového Clevelandu, když letos teprve podruhé vyhrála v hlavní soutěži turnaje WTA tři zápasy po sobě.

Zatímco před dvěma měsíci v americkém Ohiu uspěla vždy až po třísetovém boji, nyní v Číně ještě neztratila ani set. V prvních dvou kolech dokonce zvítězila bez ztráty podání, když nedala šanci Chorvatce Petře Martičové a Američance Alycie Parksové utekla ze všech sedmi brejkbolů.

Ve čtvrtfinále proti Bernardě Peraové už to tak snadné nebylo. O rok starší Američanka se téměř každým úderem snažila ukončit výměnu a česká tenistka neměla šanci se dostat do rytmu. Peraová téměř každý druhý bod (57 ze 124) zakončila winnerem (21), nebo naopak nevynucenou chybou (36).

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Bernarda Peraová
Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Bernarda PeraováLivesport

Siniaková se tak paradoxně dostávala často pod tlak při svém podání, o které hlavně kvůli nekompromisním returnům soupeřky celkem čtyřikrát přišla. Nicméně sama využila 6 z 11 šancí na brejk, po necelé hodině a půl zvítězila 6:4, 7:5 a vyhrála už šestý ze sedmi vzájemných duelů. 

"Nebylo to rozhodně vůbec jednoduché utkání. Proti ní se neustále jen bráníte, jdete bod po bodu a čekáte na chyby. Nakonec jsem měla štěstí a jsem moc ráda, že jsem postoupila dál," komentovala Siniaková, jež proměnila druhý mečbol v jedné z nejdelších výměn zápasu. V té se ubránila tlaku Peraové, které poslední úder poslala do pásky.

Siniaková loni v Asii odehrála čtyři turnaje a šňůru zakončila dvěma finálovými zápasy v Hongkongu a Nanchangu, kde dokonce triumfovala. Od té doby se do finále turnaje WTA nedostala, jediné semifinále hrála před dvěma měsíci v Clevelandu. Jeden triumf přesto slavila, když na jaře vyhrála podnik nižší kategorie 125k ve Španělsku.

V sobotu si zahraje o první letošní a celkově 11. finále na okruhu WTA s Olgou Danilovičovou (H2H 0:0). Třiadvacetiletá Srbka ve svém prvním čtvrtfinále na tvrdém povrchu porazila dvakrát 6:4 thajskou kvalifikantku Mananchayu Sawangkaewovou.

Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové měla původně v příštím týdnu obhajovat finále v Hongkongu, ale kvůli úspěšné kvalifikaci na Turnaj mistryň ve čtyřhře s Američankou Taylor Townsendovou se odhlásila. Sezonu zakončí pak na finálovém turnaji BJK Cupu ve španělské Málaze.

Siniaková je už ve finále čtyřhry

"Tohle je ve dvouhře můj poslední turnaj dlouhé sezony, takže si ho chci maximálně užít. Jsem ráda, že se mi tady daří i ve čtyřhře s Shuai Zhang," uvedla první hráčka světového žebříčku ve čtyřhře pár hodin před odpoledním postupem do nedělního finále čtyřhry.

V té startuje poprvé po boku bývalé druhé hráčky deblového žebříčku Shuai Zhang a ve třech zápasech ztratily dohromady jen osmi gamů. V semifinále nejvýše nasazená česko-čínská dvojice přehrála 6:3, 6:1 maďarsko-belgický pár Ana Bondárová a Kimberley Zimmermannová.

O druhé místo ve finále dvouhry se v sobotu utkají Lucia Bronzettiová s Caroline Dolehideovou. Italka ve čtvrtfinále smetla 6:4, 6:1 domácí Xiyu Wang, Američanka zdolala ve třech setech Španělku Jessicu Bouzasovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Guangzhou