Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejvýše nasazené Češky v Guangzhou excelovaly, Siniaková a Bouzková ztratily jen sedm gamů

Aktualizováno
Siniaková neměla s Martičovou sebemenší problémy.
Siniaková neměla s Martičovou sebemenší problémy.Hu Jingwen / Xinhua News / Profimedia
Nejvýše nasazenými hráčkami na turnaji WTA 250 v čínském Guangzhou jsou dvě české tenistky a vstup do soutěže zvládly bravurně. Kateřina Siniaková (28) zametla 6:2, 6:1 se zkušenou chorvatskou kvalifikantkou Petrou Martičovou (33), s bývalou čtrnáctou hráčkou světa vyhrála i čtvrtý vzájemný duel a na třetí akci po sobě zvládla své zahajovací vystoupení. Marie Bouzková (26) pak přehrála 6:3, 6:1 čerstvou nizozemskou šampionku z Ósaky Suzan Lamensovou (25).

Siniaková – Martičová 6:2, 6:1

Kateřina Siniaková nedala Petře Martičové šanci a porazila ji i ve čtvrtém vzájemném zápase. První set získala za 31 minut a ve druhém měla na dosah druhého kanára v sezoně, ale třiatřicetiletá Martičová za stavu 0:5 při vlastním servisu odvrátila čtyři mečboly a získala čestný game.

"Jsem moc šťastná, protože jsem hrála opravdu velmi dobře. A není vůbec snadné začínat turnaj jako nasazená jednička," řekla Siniaková v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

V Guangzhou hraje potřetí a poprvé od roku 2019, kdy vypadla ve druhém kole. "Je hezké být zpátky. Chci se soustředit na každý zápas a dostat se co nejdál," dodala.

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Petra Martičová
Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Petra MartičováLivesport

Siniaková loni v Asii odehrála čtyři turnaje navzdory pomalejšímu rozjezdu s velmi solidní bilancí: čtvrtfinále (Ningbo), první kolo (Peking), finále (Hongkong) a triumf (Nanchang). Letos si na největší světadíl světa naplánovala dokonce šest akcí, ale druhé kolo ještě nepřekonala. Dostala se do něj v Hua Hin, Wuhanu, Ningbu a nyní v Guangzhou), nicméně poslední dvě porážky utrpěla s pozdějšími šampionkami (Arynou Sabalenkovou a Darjou Kasatkinovou). 

O postup do čtvrtfinále si osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové zahraje s Američankou Alyciou Parksovou (H2H 2:0), jež v kvalifikaci prohrála s Martičovou a do hlavní soutěže se dostala až jako náhradnice.

Současná nejlepší deblistka světa Siniaková v Guangzhou hraje i čtyřhru. Poprvé startuje po boku bývalé druhé hráčky deblového žebříčku Shuai Zhang a už v pondělí potvrdily roli superfavoritek, když čistě domácí dvojici Le Yi Liu a Zhouma Ni Ma deklasovaly za 44 minut hry 6:0, 6:1.

Lamensová – Bouzková 3:6, 1:6

Marie Bouzková do Asie dorzila kvůli nemoci se zpožděním a po dvou turnajích měla na kontě jedinou třísetovou výhru. V Guangzhou ale začala přesvědčivě a Nizozemku Suzan Lamensovou, jež minulý týden v japonské Ósace vyhrála včetně kvalifikace všech sedm zápasů a před dvěma dny slavila premiérový triumf, přehrála 6:3, 6:1.

O místo ve čtvrtfinále se šestadvacetiletá Češka utká s Američankou Caroline Dolehideovou (H2H 0:1), s níž jediný vzájemný duel před šesti lety v kvalifikaci French Open prohrála ve třech setech.

Výsledky turnaje WTA 250 v Guangzhou