Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Devátá porážka v řadě. Linda Fruhvirtová skončila hned v prvním kole i v Guangzhou

Linda Fruhvirtová nestačila v čínském Guangzhou na Claru Tausonovou.
Linda Fruhvirtová nestačila v čínském Guangzhou na Claru Tausonovou.Profimedia
Linda Fruhvirtová (18) nemůže najít cestu ven z krize ani na asijských betonech. Bývalá členka TOP 50 žebříčku, která opustila nejlepší stovku pořadí, vypadla po japonské Ósace hned v prvním kole také v čínském Guangzhou. Šampionka loňského podniku WTA v Čennaí nevyužila dva setboly, nestačila 2:6, 6:7 na Claru Tausonovou (20) a připsala si už devátou porážku v řadě. Na vítězství čeká od konce června.

Tausonová –⁠ Fruhvirtová 6:2, 7:6

Linda Fruhvirtová loni prorazila na nejvyšší tour a prožila životní sezonu. Ta letošní je však z jejího pohledu naopak tou jasně nejhorší, ačkoli v lednu byla jediný set od postupu do čtvrtfinále grandslamového Australian Open. Jedinou další letošní vítěznou sérii zaznamenala už jen čtvrtfinálovou účastí na trávě v Birminghamu a v posledních týdnech sbírá porážky jako na běžícím páse.

Výsledkové zlepšení nepřichází ani v rámci probíhajícího asijského turné. Před týdnem v japonské Ósace podlehla ve třech setech Harriet Dartové a podobný osud ji potkal v čínském Guangzhou, kde v souboji bývalých členek TOP 2 juniorského pořadí nestačila ve dvou setech na Claru Tausonovou. Jedná se o její už devátý nezdar v řadě. Pocit z vítězství naposledy okusila na konci června v Eastbourne.

 

Sestřih zápasu Tausonová – Fruhvirtová.
Livesport

Bývalá zástupkyně nejlepší padesátky pořadí, která neobhájila body za loňský triumf v Čennaí a v pondělí opustila elitní stovku, nevyužila ve druhém gamu utkání brejkbol a ve zbytku setu získala už jen jednu hru. Mnohem více vzdorovala nasazená šestka ve druhé sadě, z 1:3 dorovnala na 3:3 a pak nedovolila soupeřce zápas dopodávat.

Duel mladých nadějí mohla dotáhnout do rozhodujícího dějství. Už za stavu 6:5 byla pouhé dva míčky od zisku druhé sady a v tie-breaku si vypracovala dva setboly v řadě. Ukázalo se však, že jí v klíčových momentech chybí sebevědomí. Po čtyřech prohraných bodech po sobě se s turnajem rozloučila.

Tausonová bude ve středu útočit na své druhé letošní a celkově sedmé čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Vítězka dvou akcí WTA se ve druhém kole utká s domácí divokou kartou Xiaodi You, nebo Julií Putincevovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Guangzhou