Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková nenašla recept na Podoroskou ani na třetí pokus, čtvrtfinále v Hua Hinu si nezahraje

Kateřina Siniaková nezvládla ani třetí vzájemný duel s Nadiou Podoroskou.
Kateřina Siniaková nezvládla ani třetí vzájemný duel s Nadiou Podoroskou.Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Kateřina Siniaková (28) nepotvrdila na turnaji WTA 250 v thajském Hua Hinu roli nasazené dvojky a skončila již ve druhém kole. Aktuální deblová světová jednička podlehla 3:6, 3:6 trápící se Nadie Podoroské (27), se kterou ani ve třetím vzájemném souboji neuhrála set. Argentinka ve svém prvním čtvrtfinále po roce vyzve Tamaru Zidanšekovou (26).

Podoroská – Siniaková 6:3, 6:3

Kateřina Siniaková odstartovala svůj debut v Hua Hinu relativně hladkou výhrou nad Arinou Rodionovovou, ovšem slabšího obsazení a vypadnutí nasazené jedničky Dajany Jastremské nijak nevyužila. Turnajová dvojka totiž skončila už ve druhém kole na raketě své neoblíbené soupeřky, když ani ve třetím vzájemném duelu nedokázala uhrát set s Nadiou Podoroskou. Kvůli dešti byl zápas přeložen ze středy na čtvrtek.

Tentokrát měla jedinečnou šanci zvítězit, protože bývalá semifinalistka French Open přijela do Thajska se sérií 11 porážek na nejvyšším okruhu. Přesto Argentince dovolila teprve druhý skalp TOP 50 za poslední tři roky, oba si Podoroská připsala právě proti Siniakové.

Aktuálně 37. hráčka světového pořadí Siniaková šla jako první do vedení brejku, ale pak prohrála tři těsné gamy v řadě a místo vedení 5:1 se dostala do manka 2:4. S náskokem soupeřky si poradit nedokázala a po 47 minutách hry věděla, že bude muset skóre utkání otáčet. Také ve druhé sadě dokázala vzdorovat jen v první polovině, od stavu 3:2 ze svého pohledu uhrála už jen dva fiftýny.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Siniaková útočila na své teprve čtvrté letošní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu, první zaznamenala až těsně před Wimbledonem. Zatímco v deblových soutěžích i v tomto roce exceluje, a dokonce se vrátila na post světové jedničky, ve dvouhře příliš úspěšná není.

Navíc jí v singlovém žebříčku hrozí výraznější pád, jelikož v následujících týdnech bude obhajovat body za čtvrtfinále v Ningbu, finále v Hongkongu a triumf v Nanchangu.

Podoroská se probojovala do čtvrtfinále na hlavní tour poprvé po roce. V této fázi má bilanci 4:4 a v posledních třech případech uspěla. V Hua Hinu se o semifinálovou účast popere s Tamarou Zidanšekovou.

Nasazené hráčky na turnaji absolutně selhaly. Nejpozději ve druhém kole vypadly kromě jedničky Jastremské a dvojky Siniakové také trojka Xinyu Wang, čtyřka Magda Linetteová, pětka Xiyu Wang, šestka Katie Volynetsová, sedmička Mojuka Učidžimaová i osmička Varvara Gračovová.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hua Hinu