Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková úspěšné zahájila asijskou misi, v Thajsku začala výhrou nad Rodionovovou

Kateřina Siniaková má za sebou vítězný debut v Thajsku
Kateřina Siniaková má za sebou vítězný debut v ThajskuProfimedia
Kateřina Siniaková (28) má před sebou obhajobu velké porce bodů na asijských turnajích a do letošního podzimu vstoupila úspěšně. Při premiéře na akci WTA 250 v thajském Hua Hin druhá nasazená Češka odstartovala výhrou 7:5, 6:1 nad zkušenou Australankou Arinou Rodionovovou (34).

Rodionovová – Siniaková 5:7, 1:6

Kateřina Siniaková loni v Asii odehrála čtyři turnaje s velmi solidní bilancí: čtvrtfinále (Ningbo), první kolo (Peking), finále (Hongkong) a triumf (Nanchang). V následujících týdnech se tak nejlepší deblistka světa a 37. hráčka singlového žebříčku musí snažit, aby udržela pozici v TOP 50. 

Letos do podzimní asijské tour vstoupila v thajském Hua Hin a své úvodní vystoupení zvládla, když si poradila s aktuálně 115. hráčkou světa Arinou Rodionovovou. O šest let starší Australanku, kterou porazila i v jedném předchozím střetnutí před 10 lety v Moskvě, zdolala 7:5, 6:1.  

Osmadvacetiletá Siniaková v sedmé hře jako první přišla o podání, ale zareagovala okamžitým rebrejkem a od stavu 3:4 prohrála už jen dva gamy. Na první dva mečboly česká tenistka spáchala dvě dvojchyby po sobě, ale následně si v dlouhé výměně vypracovala třetí šanci na ukončení zápasu a přímým bodem z podání již duel uzavřela. 

"Byl to rozhodně těžký zápas v náročných podmínkách. První set rozhodlo pár míčků a ve druhém jsem měla i trochu štěstí, že jsem získala klíčové body," komentovala Siniaková. "Teď si chci hlavně odpočinout a připravit se na další zápas."

Statistiky zápasu Arina Rodionovová – Kateřina Siniaková
Statistiky zápasu Arina Rodionovová – Kateřina SiniakováLivesport

O postup do čtvrtfinále si jediná Češka v soutěži zahraje ve středu s Argentinkou Nadiou Podoroskou, nebo s ruskou kvalifikantkou Xenií Laskutovovou.

V Hua Hin se letos koná turnaj kategorie WTA 250 podruhé, v únoru  získala titul Ruska Diana Šnajderová. Aktuální Thailand Open vyplnilo prázdné místo v kalendáři.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hua Hin