Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zverev úspěšně zahájil přípravu na obhajobu olympijského zlata, koleno ho ale stále bolí

Alexander Zverev nastoupil s bandáží na poraněném kolenu.
Alexander Zverev nastoupil s bandáží na poraněném kolenu.Profimedia
Alexander Zverev (27) devět dní po porážce v osmifinále Wimbledonu, kde dohrával s poraněným kolenem, navzdory přetrvávajícím bolestem úspěšně vykročil za zopakováním loňského triumfu na turnaji ATP 500 v rodném Hamburku. Do jediné přípravy před obhajobou zlaté medaile na olympijském turnaji v Paříži vstoupil hladkou výhrou dvakrát 6:2 nad Nizozemcem Jesperem De Jongem (24).

Zverev – De Jong 6:2, 6:2

Alexander Zverev si 6. července ve 3. kole Wimbledonu poranil po podklouznutí na trávě levé koleno, přesto dokázal přes Camerona Norrieho postoupit a o dva dny později v osmifinále vedl 2:0 na sety nad Taylorem Fritzem. Vinou zhoršujících se bolestí ale náskok neudržel a panovaly obavy z vážnějšího zranění, neboť lékaři mu z nohy vytáhli 40 mililitrů tekutiny a krve.

Podrobnější testy v Monaku ale černé scénáře nepotvrdily. Německý tenista měl 'pouze' pohmožděné kloubní pouzdro a edém kostní dřeně a sedm dní po vyšetření už zase nastoupil k soutěžnímu utkání. Na domácí antuce v rodném Hamburku neměl problém s nizozemským kvalifikantem Jesperem De Jongem, byť ho limitovaly bolesti.

Sestřih zápasu

Alexander Zverev porazil Jespera De Jonga hladce 2:0 na sety.
Livesport

Sedmadvacetiletý Němec v utkání s až 114. hráčem světa nečelil brejkbolu. O tři roky mladšího De Jonga, který před měsícem vyhrál antukový challenger v italském Sassuolu, přehrál v prvním vzájemném střetnutí bez ztráty podání 6:2, 6:2 a připsal si již 41. výhru v sezoně.

"Ještě ráno jsem si nebyl jistý, jestli budu hrát. Během rozcvičky mě to celkem dost bolelo. Když ale nastoupím na tento kurt, do těla se dostane adrenalin a bolest ustoupí," řekl Zverev, který hrál s bandáží na levém kolenu. Pasivně hrajícího soupeře přestřílel na vítězné údery 29:6 a udělal přitom 17 nevynucených chyb.

"Mám zranění, u kterého vím, jak dlouho se bude hojit. Nebude to pár dní, bude to trvat několik týdnů. A je jenom na mně, jestli v tomto stavu budu hrát, nebo ne," dodal nejlepší německý tenista, jenž vyhrál svůj úvodní zápas na 12. ze 13 letošních startů.

Statistiky zápasu Alexander Zverev – Jesper De Jong
Statistiky zápasu Alexander Zverev – Jesper De JongLivesport

Aktuálně čtvrtý hráč světa Zverev už vyhrál 22 turnajů a na kontě má dvě trofeje z Turnaje mistrů či šest triumfů na akcích Masters 1000, ale titul z předchozí sezony dokázal obhájit jen před šesti lety na domácí antuce v Mnichově.

Nyní v Hamburku, kde loni v pěti duelech neztratil ani set, udělal první z pěti kroků. Domácí turnaj v přístavním městě na severu Německa je jeho jedinou přípravou před obhajobou olympijské zlata, které získal v roce 2021 v japonském Tokiu.

O postup do čtvrtfinále se Zverev utká v dalším prvním vzájemném duelu s 81. hráčem světa Hugem Gastonem z Francie.

Výsledky turnaje ATP 500 v Hamburku