Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rune v Hamburku postoupil do čtvrtfinále. Zverev musel otáčet zápas s Gastonem

Aktualizováno
Rune v Hamburku pokračuje hladkou výhrou.
Rune v Hamburku pokračuje hladkou výhrou.Profimedia
Holger Rune (21) si při druhém startu v Hamburku připsal druhé vítězství. Dánský mladík přehrál Argentince Marca Trungellitiho (34) 6:4, 6:3 a dále se snaží ukončit 15měsíční čekání na titul. Alexander Zverev (27) pokračuje v cestě za zopakováním loňského triumfu. Ve druhém kole přežil bitvu s nepředvídatelným Francouzem Hugem Gastonem (23) a po výhře 4:6, 6:2, 7:5 postoupil mezi osmičku nejlepších.

Gaston – Zverev 6:4, 2:6, 5:7

Alexander Zverev si ve Wimbledonu poranil po podklouznutí na trávě levé koleno, a mohlo se jednat o vážnějšího zranění, neboť lékaři mu z nohy vytáhli 40 mililitrů tekutiny a krve. Podrobnější testy v Monaku ale černé scénáře nepotvrdily. Německý tenista měl "pouze" pohmožděné kloubní pouzdro a edém kostní dřeně a sedm dní po vyšetření už zase nastoupil k soutěžnímu utkání na domácí antuce v rodném Hamburku.

Po úvodní snadné výhře musel ve druhém kole přežít více než dvouapůlhodinovou bitvu s Hugem Gastonem. Francouz se v zápase snažil Zvereva vyvést z rytmu svým pestrým tenisem a pomocí zkrácení hry nutil nasazenou jedničku chodit na síť, kde ho přeloboval nebo prohodil.

V dramatické koncovce prvního setu nabídl Zverev soupeři celkem tři setboly. Gaston poslední z nich využil a po backhandovém prohozu získal úvodní dějství poměrem 6:4. Naštvaný Němec se po této výměně dohadoval s rozhodčí i supervisorem turnaje, jelikož byl přesvědčený, že jeden z úderů zahrál Francouz až po druhém dopadu.

Ve druhé sadě získal finalista nedávného Roland Garros dvakrát soupeřovo podání, odvrátil všechny tří brejkboly a po hodině a půl srovnal stav zápasu na 1:1.

Rozhodující dějství začal znovu lépe Zverev a vypracoval si náskok 3:1. Následně však dvakrát neudržel náskok brejku a závěr zápasu si zkomplikoval. Za stavu 5:5 potřetí v rozhodujícím setu získal servis soupeře a následně utkání dopodával a připsal si 42. letošní vítězství.

Aktuálně čtvrtý hráč světa Zverev už vyhrál 22 turnajů a na kontě má dvě trofeje z Turnaje mistrů či šest triumfů na akcích Masters 1000, ale titul z předchozí sezony dokázal obhájit jen před šesti lety na domácí antuce v Mnichově.

Nyní v Hamburku, kde loni v pěti duelech neztratil ani set, udělal dva z pěti kroků. Domácí turnaj v přístavním městě na severu Německa je jeho jedinou přípravou před obhajobou olympijské zlata, které získal v roce 2021 v japonském Tokiu.

Trungelliti – Rune 4:6, 3:6

Rune neprožívá letošní sezonu podle svých představ. Ve světovém žebříčku klesl až na 17. pozici a od dubna minulého roku, kdy triumfoval na antuce v Mnichově, nevyhrál žádný turnaj. Více než roční čekání na titul se snaží ukončit v Hamburku, kde ve dvou zápasech neztratil ani set a potvrdil, že se mu na německé antuce poslední dva roky daří. Dánský tenista ve 2. kole přehrál Trungellitiho 6:4, 6:3 a zaznamenal premiérový postup do čtvrtfinále v tomto dějišti.

Rune v průběhu úvodní sady využil dva ze tří brejkbolů a i přes jedno zaváhání na servisu set po 50 minutách získal. Druhé dějství zvládl bývalý čtvrtý hráč světa o poznání lépe. Hned první šanci při podání soupeře proměnil a od začátku byl ve vedení. Náskok už udržel a zápas zvládl jasně ve dvou setech. 

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Dánský tenista bude v dalším zápase usilovat o první semifinále od dubnového turnaje v Mnichově. V boji o postup mezi nejlepší čtyřku vyzve loňského semifinalistu a turnajovou pětku Francouze Filse.

Výsledky turnaje ATP 500 v Hamburku