Zverev v Halle už podruhé otočil nepříznivý vývoj a bez ztráty servisu je v semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zverev v Halle už podruhé otočil nepříznivý vývoj a bez ztráty servisu je v semifinále

Alexander Zverev v Halle útočí na první titul z trávy.
Alexander Zverev v Halle útočí na první titul z trávy.Profimedia
Alexander Zverev (27) na domácí pětistovce v Halle zdolal 6:7, 6:3, 6:4 francouzského mladíka Arthura Filse (20), z posledních 16 zápasů si připsal 15. vítězství a bez ztráty podání postoupil popáté do semifinále turnaje na trávě. O třetí finále, v němž by usiloval o premiérový triumf na zeleném pažitu, se německý tenista utká s předloňským šampionem Hubertem Hurkaczem.

Fils – Zverev 7:6, 3:6, 4:6

Alexander Zverev se rychle oklepal z pětisetové porážky ve finále French Open, kde ho o první grandslamovou trofej připravil Carlos Alcaraz, a zvládá rychlý přesun na trávu. Na domácí půdě v Halle sice musel už dvakrát otáčet nepříznivý vývoj 0:1 na sety, ale všechny tři soupeře dokázal porazit a vyhrál přitom všech 43 gamů po svém podání.

Po krajanu Oscaru Ottem a Italu Lorenzu Sonegovi si poradil i s Arthurem Filsem. O sedm let mladšího Francouze zdolal po takřka dvouhodinách boje 6:7, 6:3, 6:4 a vzájemnou bilanci upravil na 2:0.

Sestřih zápasu

Alexander Zverev vyhrál opět bez ztráty servisu
Livesport

"Po French Open jsem doufal, že na trávě budu hrát trochu rychleji a ne dvě a půl hodiny, nebo tři hodiny každý zápas. Ale pokračuju v tom a jsem hlavně rád, že vyhrávám a jsem v semifinále," řekl Zverev, který na pařížském grandslamu absolvoval tři pětisetové bitvy. Od začátku května vyhrál 15 z 16 utkání.

Zverev je v semifinále turnaje ATP na trávě popáté v kariéře, z toho počtvrté v Halle. V letech 2016 a 2017 prohrál až ve finále s Florianem Mayerem a Rogerem Federerem, loni skončil na raketě Alexandera Bublika.

O třetí travnaté finále si světová čtyřka Zverev zahraje s Hubertem Hurkaczem, s nímž vyhrál všechny tři vzájemné souboje. Polský šampion z roku 2022 porazil Američana Marcose Girona 7:6, 6:4 a také třetí letošní zápas na trávě vyhrál ve dvou setech.

"Je to skvělé. Jsem zase o něco blíž finálové části, s čímž do turnaje vstupuju. Se svým výkonem jsem spokojený," pochvaloval si polský tenista, jenž se ve světovém žebříčku posune poprvé na 7. místo.

Sinner – Struff 6:2, 6:7, 7:6

Jannik Sinner v německém Halle, kde hraje poprvé jako světová jednička, zdolal i svého třetího letošního soupeře na trávě 2:1 na sety. Ve čtvrtfinále udolal bez ztráty podání 6:2, 6:7, 7:6 domácího Jana-Lennarda Struffa a vyhrál i třetí vzájemný duel během tří měsíců.

O první finále na trávě si italský tenista zahraje s Číňanem Zhizhen Zhangem. Šestnáctkrát si zahrál o titul na tvrdém povrchu a jednou na antuce. Zatím má na kontě třináct titulů - dvanáct na tvrdém povrchu a jeden na antuce.

Sestřih zápasu

Jannik Sinner dál vítězí ve třech setech
Livesport

Výsledky turnaje ATP 500 v Halle