Sinner v roli jedničky vyhrál i podruhé až ve třech setech, v Halle je ve čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner v roli jedničky vyhrál i podruhé až ve třech setech, v Halle je ve čtvrtfinále

Jannik Sinner porazil v Halle Fábiána Marozsána.
Jannik Sinner porazil v Halle Fábiána Marozsána.Profimedia
Jannik Sinner (22) zdolal i svého druhého letošního soupeře na trávě 2:1 na sety. Ve druhém kole turnaje ATP 500 v německém Halle, kde hraje poprvé v kariéře jako světová jednička, porazil 6:4, 6:7, 6:3 Maďara Fábiána Marozsána (24) a postoupil do čtvrtfinále. V něm se italský tenista střetne s domácím Janem-Lennardem Struffem. 

Sinner – Marozsán 6:4, 6:7, 6:3

Jannik Sinner získal na lednovém Australian Open svůj první grandslamový titul a postup do semifinále nedávného French Open ho jako prvního Itala posunul do čela žebříčku ATP. Premiéru v roli světové jedničky si odbývá v prvním letošním turnaji na trávě a v Halle už zvládl dva třísetové duely. 

Po otočce s útočně hrajícím Nizozemcem Tallonem Griekspoorem si poradil i s Fábiánem Marozsánem. Maďarského soka zdolal 6:4, 6:7, 6:3, byť v závěru překvapivě nedokázal zápas ukončit při svém podání.

Sestřih zápasu

Jannik Sinner vyhrál opět ve třech setech
Livesport

"Čelil jsem mu poprvé. Už dokázal porazit několik skvělých tenistů, takže jsem věděl, že musím hrát opravdu dobře. Fábián je neuvěřitelný hráč, bylo to těžké a jsem rád, že jsem ve čtvrtfinále. První zápasy na novém povrchu nejsou nikdy jednoduché a zdejší tráva ja nevíc jiná, než ta ve Wimbledonu," řekl Sinner.

Dvaadvacetiletý Ital vylepšil skvělou letošní bilanci na 35:3. Ve čtvrtfinále se utká letos už potřetí s Janem-Lennardem Struffem, s nímž neztratil set na betonu v Indian Wells ani na antuce v Monte Carlu. 

Německý tenista při 11. startu v Halle poprvé překročil druhé kolo, když porazil 6:4, 6:4 světovou jedenáctku Stefanose Tsitsipase a v 9. vzájemném střetnutí si připsal už čtvrtou výhru. Naopak Řek i při čtvrtém startu v Halle ztroskotal před čtvrtfinálovými branami.

Výsledky turnaje ATP 500 v Halle