Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Macháč začal travnatou sezonu prohrou v Halle, Sinner zvládl premiéru v roli světové jedničky

Aktualizováno
Macháč v Halle nestačil na Filse.
Macháč v Halle nestačil na Filse.Profimedia
Tomáš Macháč (23) nestačil na turnaji v Halle na Arthura Filse (20) a první letošní zápas na trávě prohrál 4:6, 4:6. Rodák z Berouna tak nezvládl ani druhé utkání v hlavních soutěžích na nejvyšší tour na tomto povrchu. Jannik Sinner (22) byl jediný míček od manka setu a brejku, ale nakonec Tallona Griekspoora (27) přehrál 6:7, 6:3, 6:2 a svůj premiérový duel v roli světové jedničky vyhrál.

Fils – Macháč 6:4, 6:4

Tomáš Macháč prohrál první letošní zápas na trávě ve dvou setech s žebříčkovým sousedem Arthurem Filsem a kariérní bilanci na tomto povrchu si zhoršil na 5:5. 

Macháč začal první vzájemný duel ziskem podání soupeře a dostal se do vedení 3:0. Náskok však neudržel. Od té chvíle uhrál na příjmu do konce setu už jen dva fiftýny, v pátém a devátém gamu ztratil servis a agresivně hrající Fils získal první sadu.

Sestřih zápasu

Macháč nestačil na Filse ve dvou setech.
Livesport

Na začátku druhého dějství odvrátil Macháč tři brejkboly. Další šanci soupeře ovšem zlikvidovat nedokázal a jeden ztracený servis rozhodl. 

Dvacetiletý Francouz slaví svou největší výhru na travnatých površích a o první čtvrtfinále na tomto povrchu si zahraje s domácím Dominikem Köpferem.

Sinner – Griekspoor 6:7, 6:3, 6:2

Jannik Sinner získal na lednovém Australian Open svůj první grandslamový titul a postup do semifinále nedávného French Open mu stačil na premiérový posun na post světové jedničky. První italský lídr žebříčku ATP odehrál na trávě v Halle svůj premiérový zápas v nové roli a s Tallonem Griekspoorem měl v úvodní půlce utkání velké potíže.

Ve svém prvním letošním duelu na nejrychlejším povrchu ztratil úvodní set poměrem 8:10 v tie-breaku, přestože ve zkrácené hře vedl 5:1 a také měl dva setboly v řadě. Do kritické situace se dostal ve druhé sadě za stavu 2:2, kdy na vlastním servisu prohrával 0:40. Nepříznivý vývoj však otočil a od té chvíle už proti nebezpečnému Nizozemci, jehož porazil i v pátém vzájemném souboji, dominoval.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Šampion tří letošních turnajů se bude řadit na blížícím se Wimbledonu k největším favoritům na titul, přestože na travnatých dvorcích ještě nikdy nehrál finále. Letos vyhrál 34 z 37 duelů, už po skončení loňského US Open prožívá nejlepší období kariéry a na každé letošní akci, kterou dohrál, postoupil alespoň do semifinále.

O účast ve čtvrtfinále a zároveň vyrovnání osobního maxima a loňského výsledku na pažitu v Halle bude usilovat proti Fábiánovi Marozsánovi. S maďarským tenistou se dosud utkal pouze před šesti lety na podniku ITF a prohrál ve třech setech.

Výsledky turnaje ATP 500 v Halle