Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Grandslamová šampionka v krizi. Stephensová od dubna vyhrála jen dva ze 14 zápasů

Stephensová se od dubna pořádně trápí.
Stephensová se od dubna pořádně trápí.Profimedia
Americká tenistka Sloane Stephensová (31) od dubnové série sedmi vítězství na antuce a zisku titulu prohrála 12 ze 14 zápasů. Krizi bývalá grandslamová šampionka nezlomila ani na podniku WTA 500 v mexické Guadalajaře, kde podlehla 4:6, 3:6 Australance ze druhé světové stovky Olivii Gadecké (22) a utrpěla pátou porážku v řadě.

Stephensová – Gadecká 4:6, 3:6

Sloane Stephensová v dubnu vyhrála antukový turnaj WTA 250 ve francouzském Rouenu, kde ukončila více než dvouleté čekání na titul, a následně postoupila do třetího kola tisícovky v Madridu. Následná porážka po šňůře sedmi vítězství s Mariou Sakkariovou ale odstartovala utrápené období.

Bývalá světová trojka a vítězka US Open 2017 od té doby odehrála 14 zápasů a utrpěla 12 porážek. Další neúspěch si připsala na pětistovce v mexické Guadalajaře, kde předloni v únorovém termínu vyhrála podnik kategorie WTA 250. 

Američanka nestačila na 152. hráčku světa Olivii Gadeckou. Celkem pětkrát neudržela podání, ve druhé sadě ztratila vedení 3:1 a prohrála 4:6, 3:6. O devět let mladší Australance letos podlehla podruhé ze tří vzájemných duelů.

Gadecká, jejímž maximem v žebříčku je 120. místo, si připsala pátou výhru na okruhu WTA a vůbec první mimo domácí půdu. O premiérové čtvrtfinále si zahraje s druhou nasazenou Američankou Danielle Collinsovou.

Kuděrmetovová – Vickeryová 6:4, 6:4

Zahajovací zápas v Guadalajaře překvapení nenabídl. Sedmá nasazená Veronika Kuděrmetovová potvrdila roli favoritky proti americké náhradnici Sachie Vickeryové, kterou porazila dvakrát 6:4 a oplatila jí sedm let starou porážku z kvalifikace US Open. Ve druhém kole se sedmá nasazená Ruska střetne s Kolumbijkou Camilou Osoriovou.

Bouzková nasazenou šestkou

Jedinou českou zástupkyní v soutěži je Marie Bouzková, jež v oblíbeném Mexiku plní roli nasazené šestky a má velmi dobrý los. V úterý večer začne proti kvalifikantce Alexandře Ealaové z Filipín, v případě potvrzení role favoritky narazí na další kvalifikantku Lucreziu Stefaniniovou z Itálie, nebo na domácí divokou kartu Anu Sofii Sánchezovou. 

Nejvýše nasazenou hráčkou je čerstvá vítězka US Open ve čtyřhře žen Jelena Ostapenková. Lotyšská tenistka má na úvod volno, o čtvrtfinále si zahraje se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou, nebo Kanaďankou Marinou Stakusicovou. Kvarteto nejvýše nasazených doplňují Běloruska Viktoria Azarenková a Caroline Garciaová z Francie.

Výsledky turnaje WTA 500 v Guadalajaře