Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzkovou skolila nemoc, ke čtvrtfinále na pětistovce v oblíbené Guadalajaře nenastoupí

Aktualizováno
Marie Bouzková o semifinále v Guadalajaře nezabojuje.
Marie Bouzková o semifinále v Guadalajaře nezabojuje.ULISES RUIZ / AFP
Marie Bouzková (26) měla na pětistovce v mexické Guadalajaře absolvovat své teprve čtvrté letošní čtvrtfinále, ale kvůli nemoci k utkání nenastoupí. Do semifinále tak bez boje postupuje bývalá světová čtyřka Caroline Garciaová (30), která zabojuje o své první finále po roce a půl proti Polce Magdaleně Frechové (26). O druhé místo ve finále svedou souboj Kolumbijka Camila Osoriová (22) s Australankou Olivií Gadeckou (22).

Garciaová – Bouzková / bez boje

Marie Bouzková si v úvodních dvou kolech na probíhající pětistovce v oblíbeném dějišti suverénně poradila s kvalifikantkami ze druhé stovky žebříčku Alexandrou Ealaovou a Lucreziou Stefaniniovou a mohla i při pátém startu v Guadalajaře napříč všemi úrovněmi projít minimálně do semifinále.

Pražská rodačka však ke čtvrtfinálovému utkání s Caroline Garciaovou, s níž vyhrála všechny čtyři předchozí souboje, nenastoupí. Důvodem je podle informací CANAL+ Sport CZ/SK nemoc. Mezi nejlepší osmičku se Bouzková v aktuální sezoně dostala teprve počtvrté a v posledních dvou případech to dotáhla vždy do finále.

Bývalá světová čtyřka Garciaová bude o své první finále po roce a půl usilovat proti v životní formě hrající Magdaleně Frechové, které může vrátit porážku z letošního Australian Open. Šestadvacetiletá Polka si posedmé v kariéře, z toho počtvrté za poslední tři měsíce a poprvé na podniku WTA 500, zahrála čtvrtfinále a nezastavila se ani v něm. 

Devatenáctiletou přemožitelku nasazené jedničky Jeleny Ostapenkové Kanaďanku Marinu Stakusicovou porazila 6:4, 6:3 a podruhé a poprvé na tvrdém povrchu postoupila do semifinále. Jejím maximem je finále z letošního Livesport Prague Open na antuce. 

Trevisanová – Gadecká 2:6, 6:3, 1:6

První semifinalistkou se stala Olivia Gadecká, která v Mexiku zvládla i své premiérové čtvrtfinále na nejvyšší tour. Mladá australská kvalifikantka porazila 6:2, 3:6, 6:1 Martinu Trevisanovou a už jen jeden krok ji dělí od debutu v TOP 100.

Dvaadvacetiletá Gadecká před akcí v Mexiku zaznamenala na hlavním okruhu jen čtyři vítězství, všechna na domácí půdě. Bilanci s hráčkami TOP 100 měla velmi nelichotivou 2:25, přičemž jedna ze dvou výher byla navíc po skreči soupeřky. 

Nyní v Guadalajaře však přidala už tři výhry a všechny proti členkám elitní stovky. V prvním kole vyřadila bývalou vítězku US Open (2017) a 63. hráčku světa Sloane Stephensovou, ve druhém porazila bývalou finalistku Australian Open (2022) a 11. hráčku světa Danielle Collinsovou a naposledy se nezastavila ani na 99. hráčce světa a semifinalistce Roland Garros (2022) Trevisanové.

"Jen jsem si tady chtěla dát šanci odehrát několik dobrých zápasů. Teď jsem na sebe moc pyšná, jak hraju a zvládám těžké souboje," usmívala se Gadecká po životním úspěchu.

Osoriová – Rachimovová 7:6, 6:2

V semifinále Gadecká vyzve Camilu Osoriovou (H2H 0:0). Dvaadvacetiletá Kolumbijka porazila 7:6, 6:2 Rusku Kamillu Rachimovovou, jež minulý týden na stejném místě ovládla podnik nižší kategorie WTA 125k, vyhrála i třetí vzájemný duel a podeváté v kariéře postoupila do semifinále.

"Je to úžasný pocit postoupit tady v Mexiku do semifinále. Cítím se tu doma, fanoušci se mnou oslavují každý bod. Doufám, že to tak vydrží i v dalším kole a všechny vás tu uvidím," pochvalovala si Kolumbijka Osoriová přízeň mexického publika. 

V sobotu bude vítězka dvou turnajů na antuce usilovat o páté a dosud největší finále. 

Výsledky turnaje WTA 500 v Guadalajaře