Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková v oblíbené Guadalajaře odstartovala výhrou nad vítězkou dívčího grandslamu Ealaovou

Marie Bouzková na turnaji v oblíbené Guadalajaře
Marie Bouzková na turnaji v oblíbené GuadalajařeULISES RUIZ / AFP
Marie Bouzková (26) úspěšně zahájila působení v oblíbené mexické Guadalajaře, kde na žádné z předchozích čtyř akcí různé kategorie nechyběla v semifinále. Šestá nasazená Češka si na úvod podniku WTA 500 poradila s rozehranou kvalifikantkou Alexandrou Ealaovou (19), filipínskou vítězku předloňského US Open juniorek přehrála dvakrát 6:2. O čtvrtfinále si zahraje s další kvalifikantkou Italkou Lucreziou Stefaniniovou.

Ealaová – Bouzková 2:6, 2:6

Marie Bouzková na začátku srpna ve Washingtonu získala skalp Aryny Sabalenkové a postoupila do finále, od té chvíle ale prohrála čtyři z pěti zápasů. Na US Open dokonce neudržela vedení 6:3 a 5:2 proti nasazené Ljudmile Samsonovové.

Nyní má možnost znovu najít herní pohodu v Mexiku, kam zavítala poprvé od loňského února. Popáté v kariéře startuje v Guadalajaře, kde nikdy nechyběla v semifinále. V roce 2019 to dotáhla do finále podniku WTA 125k stejně jako o tři roky později na podniku WTA 250, v sezoně 2022 byla v semifinále podniku WTA 1000 a nyní plní roli nasazené šestky na akci WTA 500.

A začala skvěle. Šestadvacetiletá Češka proti z kvalifikace rozehrané Filipínce Alexandře Ealaové proměnila šest z 12 brejkbolů a přestože v závěru proti 147. hráčce světa dvakrát neudržela podání a využila až čtvrtý mečbol, vážné komplikace neřešila. Bývalou druhou juniorku světa a nejúspěšnější tenistku v historii Filipín přehrála hladce 6:2, 6:2.

O postup do čtvrtfinále, v němž by mohla narazit na Francouzku Caroline Garciaovou, si zahraje s další kvalifikantkou ze druhé stovky žebříčku Lucreziou Stefanininovou. Italka v prvním kole zdolala ve třech setech domácí divokou kartu Anu Sofii Sánchezovou.

Bouzková v minulosti zaznamenala v Mexiku řadu milníků. Připsala si debut na okruhu WTA (Acapulco 2015), vyhrála první dva turnaje ITF W25 (Cuernavaco 2016 a Irapuato 2018), poprvé prošla kvalifikací podniku WTA (Monterrey 2018), poprvé se dostala do finále akce WTA 125k (Guadalajara 2019) a (Monterrey 2020) a podruhé v kariéře si zahrála velké semifinále na podniku WTA 1000 (Guadalajara 2022).

Ostapenkovou vyzve teenagerka

Nejvýše nasazenou je čerstvá vítězka US Open ve čtyřhře žen Jelena Ostapenková, která měla na úvod volno. O čtvrtfinále si lotyšská tenistka zahraje s kanadskou teenagerkou startující na divokou kartu Marinou Stakusicovou, která si po setech 6:2, 6:4 poradila se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

Kvarteto nejvýše nasazených doplňují Američanka Danielle Collinsová, Běloruska Viktoria Azarenková a Caroline Garciaová z Francie.

Výsledky turnaje WTA 500 v Guadalajaře