Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková si v Mexiku poradila s další kvalifikantkou, ve čtvrtfinále narazí na oblíbenou sokyni

Aktualizováno
Marie Bouzková zvládla i druhý zápas v oblíbené Guadalajaře suverénně.
Marie Bouzková zvládla i druhý zápas v oblíbené Guadalajaře suverénně.ČTK / AP / Julian Avram/Icon Sportswire
Marie Bouzková (26) zvládla na podniku WTA 500 v oblíbené Guadalajaře i druhý souboj s kvalifikantkou ze druhé stovky žebříčku. Nasazená šestka deklasovala 6:2, 6:1 italskou outsiderku Lucreziu Stefaniniovou (26) a počtvrté v probíhající sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm se bývalá šampionka Livesport Prague Open střetne s bývalou světovou čtyřkou Caroline Garciaovou (30), s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné duely.

Stefaniniová – Bouzková 2:6, 1:6

Marie Bouzková vypadla po nečekané finálové účasti ve Washingtonu na všech třech následujících turnajích v prvním či druhém kole, ale na mexické pětistovce v oblíbeném dějišti v Guadalajaře využila příznivého losu a prošla mezi nejlepší osmičku.

Jediná česká zástupkyně na turnaji si v úvodním kole poradila dvakrát 6:2 s teenagerkou Alexandrou Ealaovou a výraznější komplikace nemusela řešit ani proti další kvalifikantce ze druhé stovky žebříčku Lucrezii Stefaniniové.

Utkání s italskou outsiderkou bylo vyrovnané jen do stavu 2:2. Bouzková pak ovšem získala devět gamů v řadě a bylo rozhodnuto. Nasazená šestka odvrátila v zápase všechny tři brejkboly a na kurtu se zdržela jen hodinu a půl.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Bouzková si zajistila čtvrté letošní čtvrtfinále. Zatímco v úvodním lednovém týdnu v Aucklandu v této fázi neuspěla, v dubnu na antuce v Bogotě i na zhruba měsíc staré pětistovce ve Washingtonu to dotáhla až do závěrečného kola.

Pražskou rodačku čeká v pátek jubilejní 20. kariérní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu (bilance 10:9), už šesté na mexické půdě. Konkrétně v Guadalajaře startuje napříč všemi úrovněmi popáté a při všech čtyřech předchozích návštěvách se probila minimálně do semifinále.

Garciaová – Šibaharová 7:6, 7:6

O uhájení semifinálové série v mexické metropoli bude usilovat proti nasazené čtyřce a bývalé čtvrté hráčce žebříčku Caroline Garciaové. S o čtyři roky starší vítězkou předloňského Turnaje mistryň vyhrála všechny čtyři vzájemné duely a ztratila v nich jen dva sety. Naposledy uspěla loni na tvrdém povrchu a navázala na předchozí tři výhry na trávě.

"Každá hrajeme úplně jiným stylem a ten její mi vůbec nesedí," řekla Garciaová. "Budu muset hrát dobře a uvidíme, jestli vymyslím něco, abych ji porazila," dodala Francouzka.

Třicetiletá Garciaová v Mexiku vykročila za obhajobou semifinále nečekaně vyrovnaným duelem, když japonskou kvalifikantku a deblovou specialistku Enu Šibaharovou zdolala až ve dvou tie-breacích.

Ve večerním programu zaváhala nejvýše nasazená Jelena Ostapenková. Favorizovanou Lotyšku vyřadila devatenáctiletá Kanaďanka Marina Stakusicová, jež si ve čtvrtfinále zahraje o potenciální semifinálový souboj s Bouzkovou proti Polce Magdaleně Frechové.

Zatímco v horní polovině pavouka jsou včetně Bouzkové ve hře ještě tři nasazené hráčky, čtvrtfinále v dolní půlce obstarají nenasazené Camila Osoriová s Kamillou Rachimovovou a Martina Trevisanová s Olivií Gadeckou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Guadalajaře